Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum
Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum
Chętnie zobaczę jakieś zdjęcia nowego budynku przy Portowej oraz to, jak zostały wykończone części wspólne i teren wokół bloku. Jeśli ktoś może wrzucić na forum, to chętnie obejrzę. Jakoś mi tam nie po drodze ostatnio. Choć odkąd jakoś tam zrobili część ulicy Portowej, to okolica się trochę ucywilizowała.
Nie wiecie, czy gdzieś w tej okolicy planowana jest jakaś przestrzeń publiczna? Kawałek placu z usługami, jakiś park z miejscem, w którym ludzie mogą się spotykać albo coś takiego?
chemobudowa - budująca NoweZabłocie - zapowiada taką przestrzeń w kolejnych etapach ich inwestycji: gazetakrakowska.pl/w-poblizu-centrum-krakowa-powstana-mieszkania-dla-kilku-tysiecy-osob-na-zablociu-buduja-nowoczesne-osiedle-z-hotelami-i-uslugami/ar/c9p2-28090383
Ciężko powiedzieć czy i kiedy to zrealizują
Ciężko powiedzieć czy i kiedy to zrealizują
luc pisze:Nie wiecie, czy gdzieś w tej okolicy planowana jest jakaś przestrzeń publiczna? Kawałek placu z usługami, jakiś park z miejscem, w którym ludzie mogą się spotykać albo coś takiego?
Tam mają zrobić Halę Solną (stoi mniej więcej na środku tego placu z magazynami). Ma to być miejsce spotkań, ścianka wspinaczkowa i jakieś restauracje. Może to być fajne miejsce ale nie wiesz czy za 5 albo 10 lat. Na razie miejsce nie nadaje się do życia i przez kolejne lata będą budować etap po etapie - jeden wielki plac budowy. Dlatego sobie odpuściłem, bo jak lokalizacja zacznie się nadawać do życia to już będę szukał czegoś poza Krakowem
-
Anfoderungen
Jak dla mnie paskudne osiedle, małe metraże, ceny z kosmosu i brzydka okolica.
k00ea1 pisze:Dlatego sobie odpuściłem, bo jak lokalizacja zacznie się nadawać do życia to już będę szukał czegoś poza Krakowem
Jak pomieszkasz trochę w mieście, w dobre lokalizacji do życia, to później wcale ci się prawdopodobnie nie będzie chciało przeprowadzać poza Kraków. Przy czym pisząc o dobre lokalizacji, to ja nie wiem, czy to na pewno jest ul. Portowa i jej okolice, ale to pewnie czas pokaże.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”