Dużo w temacie:
gazetakrakowska.pl/pasternik-w-krakowie-na-celowniku-inwestorow-kiedys-drozka-pod-lasem-dzis-ulica-starego-debu-to-plac-budowy/ar/c9p2-28190925
Inwestycja Bronowice - Atal deweloper (ul. Starego Dębu / Kraków) - opinie na forum
-
mareczek222
Re: Inwestycja Bronowice - Atal deweloper (ul. Starego Dębu / Kraków) - opinie na forum
Lokalizacja jest akurat spoko większy problem że z okolicy robi się pato dzielnica z patodeweloperką.
tam nie wiem czy jest MPEC to raz, dwa nie ma jakiejś sensownej siatki ulic zaplanowanje. Kolejna kwestia po co budują bloki z skosnymi dachami? na co to komu żeby były nieustawne mieszkania? No i jakieś małe okna i balkony, pewnie brak wind, parkingów. Troche substandard urbanistyczny i architektorniczny. Jakby to były osiedla choćby jak te na górce narodowej czy na mieszkaj w mieście to by było ok miejsce. Tramwaj wam za 30 lat odciagna z azorów dla tych co lubią się tramwajem tłuc
tam nie wiem czy jest MPEC to raz, dwa nie ma jakiejś sensownej siatki ulic zaplanowanje. Kolejna kwestia po co budują bloki z skosnymi dachami? na co to komu żeby były nieustawne mieszkania? No i jakieś małe okna i balkony, pewnie brak wind, parkingów. Troche substandard urbanistyczny i architektorniczny. Jakby to były osiedla choćby jak te na górce narodowej czy na mieszkaj w mieście to by było ok miejsce. Tramwaj wam za 30 lat odciagna z azorów dla tych co lubią się tramwajem tłuc
Re: Inwestycja Bronowice - Atal deweloper (ul. Starego Dębu / Kraków) - opinie na forum
mareczek222 pisze:tonyxxl pisze:Żaba jest, da się żyć:)
Może ty karmisz się całymi dniami w żabce, ale uwierz, nie każdy robi z siebie śmietnik.
wierze ci:)
Mar G pisze:Społeczna wrażliwość
Ale popatrz na to tak realnie? Co mieli zrobić? Oddać mu kawałek działki, bo mu się tam podoba? Mieszkanie mu dać, bo zajął im kawałek działki? Ja wiem, że to trudne historie, ale ktoś albo jest naiwny albo takiego udaje, jeśli liczy na to, że będzie sobie mieszkał na cudzej działce i ktoś go jeszcze będzie prosił, żeby się wyniósł.
lotny pisze:Mar G pisze:Społeczna wrażliwość
Ale popatrz na to tak realnie? Co mieli zrobić? Oddać mu kawałek działki, bo mu się tam podoba? Mieszkanie mu dać, bo zajął im kawałek działki? Ja wiem, że to trudne historie, ale ktoś albo jest naiwny albo takiego udaje, jeśli liczy na to, że będzie sobie mieszkał na cudzej działce i ktoś go jeszcze będzie prosił, żeby się wyniósł.
nie wiem konkretnie, ale znaleźć bardziej ludzkie rozwiązanie niż podczas pobytu w pracy wyburzyć komuś chałupę, zabić zwierzęta, wyrzucić zgromadzony przez człowieka majątek (jaki by nie był). Po czym obiecać podłączyć na czas zimy prąd w kontenerze celem przezimowania - nie wykonać tego - i skazać faceta na zamarznięcie podczas możliwych mrozów.
Pamiętając spotkanie z Prezesem Juroszkiem na konferencji nt. społecznej odpowiedzialności biznesu na UEK - gdy dział medialny pokaże mu ten artykuł wykona kilka telefonów dyscyplinujących
ps. ile to kamienic miasto za czasów JE Majchrowskiego oddało na bazie "zasiedzenia" wybranym ludziom - kamienica na Pl. W Świętych vis a vis magistratu najlepszym przykładem. Jeszcze miasto ją wyremontowało przed przekazaniem ...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”