Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
przyjezdny

Re: Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Postautor: przyjezdny » 09 lis 2025, 20:50

Vertigo17 pisze:Ktoś z was miał kontakt z działem sprzedaży Super Krak? Na targach w Tauron Arenie panie sprawiały wrażenie bardzo zirytowanych tym, że podeszliśmy i próbowaliśmy się dowiedzieć szczegółów o wybranym mieszkaniu. Gdy po kilku moich pytaniach jedna z pań zaczęła podnosic głos stwierdziliśmy, że to jednak nie jest inwestycja dla nas. Czy podobne podejście do klienta jest czymś typowym dla tego dewelopera?

Około 2 lata temu byłem mocno zainteresowany zakupem mieszkania od SuperKrak na ul. Ułanów. Gdy chcieliśmy zrobić rezerwację, poinformowano nas, że mieszkanie zostało zarezerwowane. Dzwoniłem kilkukrotnie z pytaniami, czy mieszkanie się przypadkiem nie zwolniło i po jakimś czasie zostałem poinformowany, że mieszkanie się sprzedało. Jakie było moje zdziwienie gdy po około pół roku mieszkanie wróciło na ich stronę jako dostępne. Jedyna różnica to cena, która była 15% wyższa.

Było to jedno z najlepszych mieszkań w inwestycji (4 pokoje, fajny układ, wysokie piętro, bardzo duży balkon). Widzę, że podobne mieszkania w inwestycji na Banacha również widnieją jako niedostępne (chociaż widziałem je dostępne jak ruszała sprzedaż internetowa). Cenowo były wystawione za około 14-15k. Nie zdziwię się jak wrócą do sprzedaży w przyszłym roku w wyższej cenie.

bartekrk

Re: Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Postautor: bartekrk » 11 lis 2025, 9:31

Już się obawiałem, że miałem pecha i trafiłem po prostu na jakąś przedemerytalną kobietę z biura sprzedaży. Widzę, że kumoterstwo tutaj przebiło średnią krakoską (o co niezwykle trudno), zatem zapamiętam na przyszłość, by trzymać się z dala od tego mirka handlarza.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”