Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mercy

Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: Mercy » 05 paź 2025, 10:08

I kolejna aktywna inwestycja na gustawa morcinka, tym razem od risto deweloper czyli dewelopera który postawił tu już dwa etapy malowniczych tarasów. Lokalizacja miedzy Zeslawicami a Wzgorzami Krzeslawickimi, sytuacje uratuje pobliski atut. Czekamy na polepszenie komunikacji autobusowej w rejonie, kolejna inwestycja powinna w tym pomóc bo stąd do pętli to około 25min spacer.

Bloki o wiele ładniejsze niż te z malowniczych tarasów, cenowo jest sporo, wielu nie mogło uwierzyć w ceny 10tys/m2 na morcinka to teraz trzeba płacić 12 - 14 tys za 1 lub dwa pokoje. Cena poniżego układu to 491 618 zł 14 645 zł/m².

Póki co nie znalazłem strony tylko ogłoszenia w portalach więc wklejam maly opis:

Najważniejsze atuty inwestycji:

Ostatnia linia zabudowy – cisza, prywatność i widok na panoramę Krakowa
Nowoczesna architektura i duże przeszklenia
Tarasy dachowe dla mieszkań na najwyższej kondygnacji
Duże ogródki (nawet do 250 m²) oraz przestronne balkony
Fotowoltaika na dachu – niższe koszty i ekologia
Ciche windy, garaż podziemny, komórki lokatorskie
Przygotowanie pod ładowarki samochodów elektrycznych
Lokalizacja – Wzgórza Krzesławickie:

Zielona, spokojna okolica
Przystanek autobusowy – 2 minuty spacerem
Tramwaj "Wzgórza Krzesławickie" – szybki dojazd do centrum
Tereny rekreacyjne: Zalew Zesławice, Park Zielony Jar
W pobliżu: sklepy, szkoły, przedszkola, przychodnia
700 m od powstającego Centrum Handlowego Atut Kocmyrzowska
7 minut samochodem do P+R Zastów.
Oferta inwestycji:

W ramach Krzesławickich Tarasów dostępnych jest 93 mieszkań od 25 m² do 99 m² – od kompaktowych kawalerek po mieszkania rodzinne.

Ceny dodatkowe:

Miejsce postojowe podziemne: 50 000 zł
Miejsce rodzinne (dwustanowiskowe): 80 000 zł
Komórka lokatorska: 4 000 zł/m²
Realizacja:

Zakończenie inwestycji: IV kwartał 2027
Załączniki
image (1).jpeg
image (1).jpeg (225.03 KiB) Przejrzano 1891 razy
image.jpeg
image.jpeg (94.37 KiB) Przejrzano 1891 razy

tonyxxl

Re: Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 05 paź 2025, 14:48

Wychodzić na taki ogródek to jak dawać występ przed kilkudziesięcioma widzami. Porażka, żeby mieć z 3 stron świata 3 piętra okien na swój ogródek, nawet nie ma się jak osłonić, bo tak tam wąsko, że wszyscy widzą i słyszą wszystko z góry.
Ale to już powiedzmy że nie każdemu musi przeszkadzać, choć dla mnie całkowita dyskwalifikacja.
Druga dyskwalifikacja to cena, praktycznie jak w dzielnicach dużo bliższych centrum, bo za 14,5k to już kupisz i na Prądnikach, Bronowicach czy Borku np.
Trzeci minus to lokalizacja.
Czwarty to komunikacja. Do Krakowa to zawsze jest wycieczka na 30-45 min w jedną strone. Czy to tramwajem czy samochodem.
Z plusów: ciekawa elewacja i bryła, duże loggie i te tarasy na dachach do najwyższych mieszkań.

Obcasy na budowie

Re: Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: Obcasy na budowie » 23 paź 2025, 13:48

Ja akurat mam trochę inne zdanie niż użytkownik tonyxxl. Przeglądałam mieszkania na Krzesławickich Tarasach i powiem szczerze - osiedle zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. https://krzeslawickietarasy.pl/
Fakt, lokalizacja nie jest super blisko centrum, ale okolica się fajnie rozwija. W pobliżu powstaje centrum handlowe Atut, ma być Lidl, Rossmann, Pepco, apteka, siłownia i kilka innych punktów więc pod względem wygody zapowiada się naprawdę nieźle. Obrazekhttps://atut.com/centrum-atut-kocmyrzowska/
Samo osiedle jest w spokojnej, zielonej części miasta. Nie ma korków, hałasu ani smogu jak w centrum. Jeśli ktoś nie musi codziennie dojeżdżać do rynku, to moim zdaniem ogromny plus. Wokół są pola, trochę drzew, więc można wyjść z kawą na balkon i naprawdę odpocząć. Część ogródków wychodzi na niezabudowane działki i z tego co wiem, nie ma tam planów i możliwości zabudowy tych działek - więc widok raczej zostanie, co w Krakowie jest rzadkością.
Same budynki wyglądają bardzo dobrze - nowoczesna architektura, duże okna, jasne mieszkania i mega duże balkony nawet po kilkanaście metrów. Części wspólne są w porządku może nie luksus, ale schludnie i estetycznie. Obrazek
Podoba mi się też to, że bloki nie są stłoczone - jest trochę przestrzeni między nimi, więc nie ma wrażenia betonowej dżungli jak na przykład na Piasta. Dojazd do centrum wiadomo, trochę dłuższy, ale w zamian jest cisza i spokój. Nie słychać aut, nie ma tłumów dla mnie to akurat zaleta. W Krakowie coraz trudniej o takie miejsce, gdzie można po prostu odetchnąć.
Tym bardziej że mieszkania zaczynają się już od ok. 13 500 zł za metr za mieszkanie dwupokojowe, a deweloper daje jeszcze rabaty dla pierwszych klientów, więc można trafić na naprawdę dobrą ofertę. Mnie bardziej interesuje większe mieszkanie i przy takim metrażu wstępnie udało mi się ustalić cenę z deweloperem poniżej 12000 zł za metr.

Marco12

Postautor: Marco12 » 23 paź 2025, 14:22

Obcasy na budowie pisze:Ja akurat mam trochę inne zdanie niż użytkownik tonyxxl. Przeglądałam mieszkania na Krzesławickich Tarasach i powiem szczerze - osiedle zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. https://krzeslawickietarasy.pl/
Fakt, lokalizacja nie jest super blisko centrum, ale okolica się fajnie rozwija. W pobliżu powstaje centrum handlowe Atut, ma być Lidl, Rossmann, Pepco, apteka, siłownia i kilka innych punktów więc pod względem wygody zapowiada się naprawdę nieźle. Obrazekhttps://atut.com/centrum-atut-kocmyrzowska/
Samo osiedle jest w spokojnej, zielonej części miasta. Nie ma korków, hałasu ani smogu jak w centrum. Jeśli ktoś nie musi codziennie dojeżdżać do rynku, to moim zdaniem ogromny plus. Wokół są pola, trochę drzew, więc można wyjść z kawą na balkon i naprawdę odpocząć. Część ogródków wychodzi na niezabudowane działki i z tego co wiem, nie ma tam planów i możliwości zabudowy tych działek - więc widok raczej zostanie, co w Krakowie jest rzadkością.
Same budynki wyglądają bardzo dobrze - nowoczesna architektura, duże okna, jasne mieszkania i mega duże balkony nawet po kilkanaście metrów. Części wspólne są w porządku może nie luksus, ale schludnie i estetycznie. Obrazek
Podoba mi się też to, że bloki nie są stłoczone - jest trochę przestrzeni między nimi, więc nie ma wrażenia betonowej dżungli jak na przykład na Piasta. Dojazd do centrum wiadomo, trochę dłuższy, ale w zamian jest cisza i spokój. Nie słychać aut, nie ma tłumów dla mnie to akurat zaleta. W Krakowie coraz trudniej o takie miejsce, gdzie można po prostu odetchnąć.
Tym bardziej że mieszkania zaczynają się już od ok. 13 500 zł za metr za mieszkanie dwupokojowe, a deweloper daje jeszcze rabaty dla pierwszych klientów, więc można trafić na naprawdę dobrą ofertę. Mnie bardziej interesuje większe mieszkanie i przy takim metrażu wstępnie udało mi się ustalić cenę z deweloperem poniżej 12000 zł za metr.

Moi drodzy deweloperzy. Jeśli chcecie reklamować swoje inwestycje na tym forum, musicie robić to zdecydowanie bardziej finezyjnie :lol:

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 23 paź 2025, 16:29

Obcasy na budowie pisze:Tym bardziej że mieszkania zaczynają się już od ok. 13 500 zł za metr za mieszkanie dwupokojowe, a deweloper daje jeszcze rabaty dla pierwszych klientów, więc można trafić na naprawdę dobrą ofertę. Mnie bardziej interesuje większe mieszkanie i przy takim metrażu wstępnie udało mi się ustalić cenę z deweloperem poniżej 12000 zł za metr.

Konkurencja obok (Wzgórze Gustawa) sprzedaje dużo taniej. Choć trzeba przyznać, że też wystawia oferty po 12k/m2. W tej cenie co na screenie jest już wliczone, co najmniej miejsce postojowe, a większe mieszkania to już zawierają 2 miejsca i komórke lokatorską.
Ta lokalizacja jest warta własnie 9-10k przy większych mieszkaniach a maks 11k ale to przy 2 pokojach. I nie pomogą tu sielskie widoczki przy porannej kawce.
Choć życze powodzenia, zapewne uda się sprzedać część drożej i też zarobicie zajebiście.
Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”