Zakole Wisly Kraków / deweloper Atal (ul. Na Zakolu Wisły) - opinie na forum
-
wojdyla1980
Re: Zakole Wisly Kraków / deweloper Atal (ul. Na Zakolu Wisły) - opinie na forum
Fraxbud budował tam ponad 10 lat temu, pewnie nie było wtedy nawet tego forum, doprawdy złoty somsiad, tyle czasu minęło, a nadal chce pomuc
-
Anfoderungen
Re: Zakole Wisly Kraków / deweloper Atal (ul. Na Zakolu Wisły) - opinie na forum
Nie ponad 10 tylko 9 lat temu. Mieszka się u nas bardzo dobrze. Cisza jak na wsi i zieleń.
-
wojdyla1980
Anfoderungen pisze:Nie ponad 10 tylko 9 lat temu. Mieszka się u nas bardzo dobrze. Cisza jak na wsi i zieleń.
w 2015r stało już kilka pięter, ale nie wymagam dużo od ciebie
natomiast dywan, będzie musiał być prima sort
Anfoderungen pisze:Mieszkam na osiedlu wybudowanym przez Fraxbud to się wypowiem. Problemy z budynkami są ale nie wynikają z warunków geologicznych tylko z błędów budowlanych. Fraxbud zgodził sie zapłacić chyba milion zł za ugodę w sprawie błędów budowlanych.
Właśnie to miałem na myśli, choć pewności też nie miałem, ale widać w przypadku niektórych deweloperów łatwo coś przewidzieć.
A co z tymi barakami, to faktycznie składy materiałów przeciwpowodziowych, bo tak mi się coś kojarzyło. I tam jeszcze nie miał gdzieś Budrem budować albo jakiś inny krakowski deweloper? To ta sama działka, tylko sprzedana Atalowi, czy jakiś zupełnie inny projekt?
Są jakieś widoki na to, że po wrotach portu będzie się dało przejść?
No i inwestycja Atalu będzie jednak znacznie bliżej Nowohuckiej położona, niż te bloki zbudowane przez Fraxbud.
Inna sprawa, że sam port to pewna ciekawostka, ale mam wrażenie, że tam nie bardzo jest gdzie iść, wchodzi się na Nowohucką i to już nie jest przyjemny spacer.
-
Anfoderungen
W tych magazynach to Ukraińcy pracują i mieszkają. Budrem trzyma działkę od 6 lat i zarabia na wzroście ceny. Moze kiedyś wybuduje a może sprzeda i zarobi krocie. Port a właściwie stocznia to syf ale być może zbudują tu niedługo osiedle dla milionerów na którym będą mogli cumować swoje jachty.
Anfoderungen pisze:Nie ponad 10 tylko 9 lat temu. Mieszka się u nas bardzo dobrze. Cisza jak na wsi i zieleń.
Potwierdzam. Niewiele jest w Krakowie miejsc stosunkowo blisko centrum gdzie jest cicho, jest widok na horyzont i widac niebo. Piekne miejsce do zamieszkania. Mam nadzieje ze nigdy tu zadne "Monte Carlo" nie powstanie po drugiej stronie portu.
faktycznie, została resztka dostępna. zeszły na pniu ...

helios pisze:mieszkam tu od 8 miu lat i jestem zachwycony tym miejscem. Choć mieszkania od strony Nowohuckiej bym nie kupił.
No dobra, ale to mnie ciekawi, np. chcesz w sobotę skoczyć po kilka bułek na śniadanie? Gdzie idziesz? Chcesz wyjść z dzieckiem w wózku na spacer, gdzie idziesz? Posyłasz dziecko do żłobka, przedszkola, szkoły - gdzie to będzie?
Ja przyznam, że mam sporo wątpliwości odnośnie tej okolicy, bo niewiele tam jest w bliskim sąsiedztwie. Jest tam jeszcze ta restauracja w parterze bloków zbudowanych przez Frax-Bud?
Wrzucisz jakieś zdjęcia, jak wygląda ta działka i plac budowy? Dawno w okolicy nie byłem.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”