Słomczyńskiego Widoki Kraków / Caba Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tonyxxl

Re: Słomczyńskiego Widoki Kraków / Caba Development - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 12 sty 2025, 3:31

oxygen pisze:
Tuzinek pisze:Byłem tam z miesiąc temu i nie ma co fotografować. Teren ogrodzony i to wszystko, nawet nie zaczęli wtedy kopać.

A obecnie na jakim etapie jest budowa inwestycji Słomczyńskiego w Krakowie? Chyba coś ruszyło przez te wszystkie miesiące od czasu, kiedy ta inwestycja została ogłoszona przez Caba Development?

Przechodziłem z 2tygodnie temu. Siedziało paru robotników w dużym wykopie pod ziemią i coś tam sobie grzebali w ziemi. Raczej prace przygotowawcze, lekkie.
Pewnie dopiero po zimie ruszą z budową.

kafelkowamagia

Postautor: kafelkowamagia » 25 mar 2025, 13:29

Cześć! :) Planuję kupić mieszkanie w tej inwestycji. Zastanawia mnie czy ktoś z obecnych na forum mieszkał/mieszka w budynkach wzniesionych przez tego dewelopera? Jak Caba radzi sobie z akustyką? Jest to dla mnie kluczowa kwestia, po koszmarnych doświadczeniach z innego bloku [wielka płyta] 8-)

daniel88

Postautor: daniel88 » 25 mar 2025, 18:58

Nie mieszkałem nigdy w bloku wybudowanym przez tego dewelopera ale Caba ogólnie jest dobrą firmą. Kolega mieszka w bloku z 2011 r. i jak na tamte czasy to w porządku standard wykończenia i akustyka.

lotny

Postautor: lotny » 17 kwie 2025, 9:30

kafelkowamagia pisze:Jak Caba radzi sobie z akustyką?

Jeśli chodzi o to, jak dobrze ten deweloper radzi sobie z wygłuszeniem mieszkań, to warto przejść się w okolice Lema / Dąbskiej, gdzie postawili spore osiedle i bloki są tam od dobrych kilku lat. Można zawsze zapytać mieszkańców.

A może udało się już czegoś dowiedzieć? Jeśli tak, to podziel się na forum.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”