Budowa ul. Lasówka Kraków tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fjrc

Budowa ul. Lasówka Kraków tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum

Postautor: fjrc » 08 mar 2025, 21:21

Spółka TC Forum Park Residence, Deweloper Terra Casa który wybudował w Krakowie inwestycje jak Piastowska 34, Soho Residence na Grzegórzkach otrzymał zgodę na rozbiórkę budynku mieszkalnego włącznie z budynkami gospodarczymi i już uporządkował działkę.

Niedawno został złożony wniosek o budowę budynku mieszkalnego wielorodzinnego z 3 segmentami naziemnymi.

Dokładnie jest to działka za wysokim 11 piętrowym blokiem przy ul. Myśliwskiej 66.
Plan zagospodarowania przestrzennego zezwala na budowę do 16 metrów wysokości dla budynków wielorodzinnych, czyli 4 piętra.
Minimalny teren biologicznie czynny 30%
Maksymalna zabudowa 30%

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maja2

Re: Budowa ul. Lasówka Kraków tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum

Postautor: Maja2 » 16 mar 2025, 14:11

Czy jest już oferta sprzedażowa?

plaszak

Re: Budowa ul. Lasówka Kraków tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum

Postautor: plaszak » 16 mar 2025, 23:37

fjrc pisze:Dokładnie jest to działka za wysokim 11 piętrowym blokiem przy ul. Myśliwskiej 66.
Plan zagospodarowania przestrzennego zezwala na budowę do 16 metrów wysokości dla budynków wielorodzinnych, czyli 4 piętra.

Jak przyglądałem się ofercie City Vibe, któryś z pierwszych etapów, to właśnie przejrzałem, co tam jest w MPZP i jakoś przeszła mi ochota na mieszkanie z widokiem na park przez zieloną działkę z niską zabudową, na której jednak można postawić takie bloki.

zaba

Postautor: zaba » 30 mar 2025, 23:15

Ciekawe co tam zaproponują, ale jednak ten deweloper potrafi całkiem ciekawe inwestycje przygotowywać, więc mam nadzieję, że sobie tu nie odpuszczą. A w sumie miejsce jest niezłe, patrząc na dostępność zieleni, to że jest to wszystko trochę na skraju tych ogromnych osiedli. Ktoś już może z deweloperem rozmawiał i podzieli się jakimiś szczegółami? Wszelkie wizualizacje też mile widziane.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”