Przy Bonarce Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
brygidabrzask

Re: Przy Bonarce Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: brygidabrzask » 07 lut 2025, 10:50

czy ktoś wie jakie tam sa ceny :D ?

Karoleq

Re: Przy Bonarce Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: Karoleq » 07 lut 2025, 10:56

Większe mieszkania 4 pokojowe na wyższych piętrach 17k+/m2, jedno z większym tarasem to nawet 23k

brygidabrzask

Postautor: brygidabrzask » 07 lut 2025, 11:04

Karoleq pisze:Większe mieszkania 4 pokojowe na wyższych piętrach 17k+/m2, jedno z większym tarasem to nawet 23k

wow!! dzieki za info :)

DanielJames

Postautor: DanielJames » 08 lut 2025, 14:18

W jakich cenach mniejsze mieszkania ?

ogmikee012

Postautor: ogmikee012 » 18 lut 2025, 15:35

Nie wiem skąd to info macie, pytalem o jedyne sensowne mieszkania na wysokich pietrach tj 6,7,8 z widokiem na uzytek ekologiczny i ceny wyszly 22/23k PLN/m2 XD :lol: :lol: :lol: Klasycznie chca to sprzedac jako premium bo jest w miare ciekawa archi i zielen za ulica, zapominaja ze jest Bonarka ktora jak jest plusem to jest tez minusem i linia napowietrzna tez przed oknami, premium to moze byc w tej cenie 2 pietro na Wislanych Tarasach a nie Bonarka.

DanielJames

Postautor: DanielJames » 18 lut 2025, 18:08

Tam bardzo mocno rośnie cena im wyższe piętro. Dla mnie jednak to jest gorsze miejsce niż Walerego Sławka
Dwa bloki są 5 metrów od puszkarskiej która samochody jadą i po 70 na godzinę rozpędzeni z góry.
Z dwóch bloków widok na ogromny słup wysokiego napięcia tuż przy drodze przy puszkarskiej.
Bonarka living 3 lata temu kosztowała połowę tej ceny którą oni teraz chcą. W Bonarce living jednak jest jakaś odległość od trasy poza pierwszym blokiem gdzie i tak są tylko mieszkania na wynajem. Odległości między blokami duże i wiele mieszkań z bardzo fajnym widokiem na jeziorko.
Tutaj 9 piętrowe bloki czyli dwa piętra wiecej właściwie jeden na drugim więc pewnie dlatego takie różnice w cenach za wyższe pietra. Być może standard wykończenia lepszy niż w bonarka living ale nie wiem czy bym zapłacił 19 tysięcy za metr.
Z drugiej strony widok na zajezdnie autobusowa i skarpę z krzaczorami.

sisoko

Postautor: sisoko » 21 lut 2025, 19:59

dostałem szczegółową ofertę kilkunastu mieszkań 1/2 pokojowych dla porównania(budynek B,C,D, bo wole patrzeć na krzaczki i słup energetyczny zamiast na pętle autobusową :) ):
- kawalerki 25m2 w cenie 21-23k/m2 w zależności od piętra
- kawalerki 36m2 w cenie +-17k/m2 (tutaj tylko sprawdziłem niższe piętra) więc pewnie wyższe dojdą 2k więcej/m2
- 2 pokojowe 36m2-49m2 w cenie 17-20k/m2

DanielJames

Postautor: DanielJames » 21 lut 2025, 20:52

sisoko pisze:dostałem szczegółową ofertę kilkunastu mieszkań 1/2 pokojowych dla porównania(budynek B,C,D, bo wole patrzeć na krzaczki i słup energetyczny zamiast na pętle autobusową :) ):
- kawalerki 25m2 w cenie 21-23k/m2 w zależności od piętra
- kawalerki 36m2 w cenie +-17k/m2 (tutaj tylko sprawdziłem niższe piętra) więc pewnie wyższe dojdą 2k więcej/m2
- 2 pokojowe 36m2-49m2 w cenie 17-20k/m2

Na Walerego Sławka 200 metrów dalej masz za 15,900 za metr za 2 pokojowe albo mniej za większe mieszkania
Bez widoku na słup albo rozoraną skarpę :)

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 22 lut 2025, 20:30

Osobiście dostałem ofertę na 17 500 przy mieszkaniu powyżej 64 m. Rabat symboliczny. Mieszkania są w sprzedaży prawie dwa miesiące. Z tego co widzę na ich stronce, żadne się nie sprzedało? Kiedy obniżą wg was ceny i jaka jest akceptowalna cena w tej lokalizacji?
Rozważmy wszystkie za i przeciw

Minusy
- biura w okolicy, więc dużo mieszkań pójdzie pod wynajem pracowników
- okolica CH, a więc pewnie Booking i Airbnb
- bardzo ciasna zabudowa. Jakiego mieszkania nie kupisz to albo patrzą ci w okno pracownicy korpo albo sąsiedzi. Jeśli weźmiesz mieszkanie przy puszkarskiej to praktycznie jesteś na chodniku (w rzeczywistości blok jest bliżej ulicy niż na wizkach)
- cena 17.5k - 21.0k to gruba przesada
- hałas. Tam nonstop jadą auta > 80 km/h. Wiem bo widzę ruch z siłowni.

Plusy
+ niedaleko na tereny za Kopcem Kraka (niestety okrężną drogą)
+ bliskość sklepów w CH
+ fajne układy, mieszkania na 3 strony świata

Jeśli nie mieszkaj w mieście to co byście polecali jako alternatywę? Mam kasę, chcę ją wydać na mieszkanie dla siebie, ale nie mogę nic znaleźć

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 23 lut 2025, 2:38

k00ea1 pisze:Kiedy obniżą wg was ceny i jaka jest akceptowalna cena w tej lokalizacji?

Nigdy. Oni nie obniżają cen.
A jak mieszkanie ci się podoba i ma wszystko co chcesz to niestety taniej możesz się nie doczekać a prędzej zrobi się drożej albo twoje wymarzone mieszkanie kupi ktoś inny.
Najlepsze co możesz zrobić, kupując aby w nim żyć, to: przejrzeć wszystkie inwestycje w okolicy, znaleźć swoje idealne mieszkanie w każdej, wynegocjować najlepsza cenę za jaką ci sprzedadzą i kupić to które jest najlepsze dla ciebie i na które cię stać. I się cieszyć.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”