"- nie wiemy jakie jest to mieszkanie, a moze ma ewidentny feler (balkon na wylot wentylacyjny garazu co bedzie generowalo halas, albo jakis ciemny rog lub inny problem. Ktos kto kupuje pod wynajem to moze mu nie zalezy, ale nikt szukajacy dla siebie moze by takiego nie kupil."
Na marginesie - jak myślisz, od którego piętra balkon nad garażem/otworem wentylacyjnym przestaje mieć znaczenie?
Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
a bo to jest tylko jedna odpowiedz, ktora tylko Ty znasz czy jak?
to temat subiektywny, kazdy moze miec inne odczucie, ale jak chcesz zapytac co ja osobiscie uwazam, to dla mnie nie ma znaczenia pietro - na etapie dziury w ziemi nie kupilbym ani na 1 ani na 6 bo ani widokowo, ani pod katem halasu az tak duzo sie pewnie nei zmienia. Duzo tez zalezy czy dzwiek sie bedzie odbijal od sasiedniego budynku. Czy po wybudowaniu i sprawdzeniu odczuc (zwlaszcza jak ktos bedzie jechal tym tunelem motorem) zmienie zdanie? nie wiem, ale nie daję na to dużych szans
to temat subiektywny, kazdy moze miec inne odczucie, ale jak chcesz zapytac co ja osobiscie uwazam, to dla mnie nie ma znaczenia pietro - na etapie dziury w ziemi nie kupilbym ani na 1 ani na 6 bo ani widokowo, ani pod katem halasu az tak duzo sie pewnie nei zmienia. Duzo tez zalezy czy dzwiek sie bedzie odbijal od sasiedniego budynku. Czy po wybudowaniu i sprawdzeniu odczuc (zwlaszcza jak ktos bedzie jechal tym tunelem motorem) zmienie zdanie? nie wiem, ale nie daję na to dużych szans
jak myślisz, od którego piętra balkon nad garażem/otworem wentylacyjnym przestaje mieć znaczenie?
a przy okazji czymozesz mnie oświecić i odpowiedzieć na to pytanie? a przynajmniej jak Twoja teoria to definiuje?
100 tys rabatu na mieszkanie 55m2. Miejsce postojowe już bez żadnych promocji, ale 100k na mieszkanie wygląda już ładnie.
-
Firankaa1 pisze:100 tys rabatu na mieszkanie 55m2. Miejsce postojowe już bez żadnych promocji, ale 100k na mieszkanie wygląda już ładnie.
jesli po latach szalonych wzrostow, ktos w wyniku kredytu 2% podnosi ceny o kolejne 300 tys, a potem robi promocje 100k, to jest to tylko polowiczna promocja
latwo sie podnosi ceny z dnia na dzien, do obnizek trzeba dojrzec, cierpliwosci
pol roku temu mozliowsc jakichkolwiek rabatow byla wysmiewana na tym forum
-
Firankaa1 pisze:100 tys rabatu na mieszkanie 55m2. Miejsce postojowe już bez żadnych promocji, ale 100k na mieszkanie wygląda już ładnie.
Skąd masz te informacje? Na oficjalnej stronie nie ma ani cen ani zniżek. domd.pl/pl-pl/krakow/lista-inwestycji/apartamenty-park-matecznego.
Jeśli chodzi o ceny, pierwotny rynek nieruchomości w Polsce przypomina turecki bazar bez cen, gdzie chodzisz i musisz pytać, ile kosztują te jabłka, a te gruszki, a maliny? I tak dalej przez cały bazar. To musi być regulowane przez rząd. Mam już tego dość.
Byłam na spotkaniu w biurze na ulicy Wadowickiej. Za drugim razem kiedy znowu tam pojechałam już z konkretnym zainteresowaniem to okazało się, że rabaty są dostępne.
Jedź na miejsce i się dogadaj. Przez telefon ciężko coś ugrać.
Jedź na miejsce i się dogadaj. Przez telefon ciężko coś ugrać.
-
Spokojnie 7-10 procent rabatu można dostać bo im słabo sprzedaż idzie
-
Firankaa1 pisze:Jedź na miejsce i się dogadaj. Przez telefon ciężko coś ugrać.
Nie ma sensu błagać o coś. Przede wszystkim jestem klientem, po co mam tracić czas, żeby Dom Development sprzedawał mieszkania z zyskiem? Niech się trochę bardziej postarają. Inaczej okazuje się, że np. mam 850 tys. i podoba mi się mieszkanie 3-pokojowe - 7 rozkładów. Na przykład pójdę do nich i wynegocjuję cenę z 1 mln 150 tys. na 1 mln. Po co idę, skoro i tak mam za mało, żeby je kupić? To strata czasu, a rząd powinien karać deweloperów za takie zmowy w celu ukrycia ceny.
DanielJames pisze:Spokojnie 7-10 procent rabatu można dostać bo im słabo sprzedaż idzie
no pytanie od jakich cen wyjsciowych - czy tych co byly jak startowali w zeszlym roku czy dzis sobie dalej podniesli ceny ofertowe (bo wszystko musi rosnac i takie musi byc wrazenie) i tez podniesli rabaty by klient myslal, ze zyskuje wiecej (strategia murapol mateczniq)
jak startowali to podobno rabaty byly max 3%, pod koniec roku rabaty 5%, ale tez od wyzszej ceny - sumarycznie chyba dawalo to efektywnie minimalna obnizke czyli jakby dolozyli 1% do poczatkowych 3%
pytanie jak porownac dzisiejsze ceny ofertowe z latem 2024 kiedy startowali, i czy nie okazuje sie ze dzis 7-10% rabatu (choc 10% to wydaje sie duzo i troche watpie ze az tyle) daje efektywnie zblizona cene za m2, a jedyna roznica jest w marketingu i psychologii sprzedazy, i mysle ze tylko dlatego te ceny sa ukrywane by rozne trackery ofert nie generowaly historii zmian cen
osobiscie uwazam, ze lepsze mieszkania juz sie sprzedaly (a przynajmniej ja dzis nie widze dla siebie takiego ktore bym tam chcial dla siebie kupic) i mialy wziecie, to chyba naturalne ze na poczatku sa mniejsze rabaty bo i lepsza oferta, jest tez badanie rynku i szukanie sufitu
dzis zostaly z mojej perspektywy gorsze mieszkania (choc oczywiscie to subiektywne i komus innemu totalnei moga spasowac) wiec nie zdziwie sie jesli beda dawac wieksze rabaty - jak komus pasuja te wolne i ceny robia sie lepsze to chyba nie ma co narzekac
dziwie sie jedynie tym co sie martwia, ze sprzedaz im kiepsko idzie - no to ich problem chyba co nie? jako nabywca jedynie bym sie martwil tym, ze jak bedzie dlugo sprzedaz to pozniej tez dlugo grube, meczace remonty sie beda ciagnac
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”