Ciekawie to się zapowiada. Tak jakby luksusowo.
Ceny oczywiście wysokie, ale jak na dzisiejsze realia, tę okolicę i unikalność otoczenia to atrakcyjne.
http://www.hammak.pl/bialopradnicka-park
Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
Ostatnio zmieniony 20 sty 2025, 23:57 przez tonyxxl, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
tonyxxl pisze:Ciekawie to się zapowiada. Tak jakby luksusowo.
Ceny oczywiście wysokie, ale jak na dzisiejsze realia, tę okolicę i unikalność otoczenia to atrakcyjne.
hammak.pl/bialopradnicka-park
Takie miejsce za 19-20 T za małe lokale to naprawdę przyzwoicie - gdy porównamy z 15-17 T za odōr Złocienia czy Płaszowa
- Załączniki
-
- IMG_20250120_230347~2.jpg (152.69 KiB) Przejrzano 1483 razy
Re: Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
tonyxxl pisze:Ciekawie to się zapowiada. Tak jakby luksusowo.
Nie wiem jak z tym luksusem, bo najmniejsze mieszkania tam mają poniżej 30 m2, no ale może na takim metrażu można też żyć luksusowo. Przydałyby się jakieś lepsze wizualizacje, bo jest tylko ten widok z góry, a na nim niewiele jest szczegółów. Natomiast plus za duże tarasy / ogródki do części mieszkań.
Natomiast, jak patrzę na tą wizualizację z białym dworkiem / pałacykiem, to nie mogę oprzeć się jednemu wrażeniu.

Wizualizacja: deweloper Hammak
Mamy dworek / pałacyk, a za nim... stajnie, wozownie, stodoły, mieszkania służby czy co tam jeszcze w takim centrum majątku się znajdowało, czyli różne zabudowania gospodarcze. Oczywiście to tylko moje nic nie znaczące skojarzenie, ciekawe czy ktoś jeszcze na forum tak o tym pomyślał.
A tu bliskość parku, to bardzo fajna sprawa.
I o ile dobrze pamiętam, to tam nie tak dawno stały jakieś takie zrujnowane domy / kamieniczki wyglądające na opuszczone. Najwyraźniej zrobiono z nimi porządek.
Nowy pisze:I o ile dobrze pamiętam, to tam nie tak dawno stały jakieś takie zrujnowane domy / kamieniczki wyglądające na opuszczone. Najwyraźniej zrobiono z nimi porządek.
Tam był jakiś wałek robiony na inwestycji. To było na samym początku lat 90tych. W okolicy, na tzw "mieście" o tym później sie słyszało.
Widać sprawa własności do działki ciągła się ze 20-30 lat.
Tyle wtedy się nabudowali i "deweloper" znikł:
Nowy pisze:tonyxxl pisze:Ciekawie to się zapowiada. Tak jakby luksusowo.
Nie wiem jak z tym luksusem, bo najmniejsze mieszkania tam mają poniżej 30 m2, no ale może na takim metrażu można też żyć luksusowo. Przydałyby się jakieś lepsze wizualizacje, bo jest tylko ten widok z góry, a na nim niewiele jest szczegółów. Natomiast plus za duże tarasy / ogródki do części mieszkań.
Natomiast, jak patrzę na tą wizualizację z białym dworkiem / pałacykiem, to nie mogę oprzeć się jednemu wrażeniu.
Wizualizacja: deweloper Hammak
Mamy dworek / pałacyk, a za nim... stajnie, wozownie, stodoły, mieszkania służby czy co tam jeszcze w takim centrum majątku się znajdowało, czyli różne zabudowania gospodarcze. Oczywiście to tylko moje nic nie znaczące skojarzenie, ciekawe czy ktoś jeszcze na forum tak o tym pomyślał.
A tu bliskość parku, to bardzo fajna sprawa.
w tym "dworku" widocznym mieszkała właśnie służba - teraz to siedziba Rady Dzielnicy.
prawdziwy Dworek Białoprądnicki jest w parku - słabo widoczny na tej fotce
tonyxxl pisze:Tam był jakiś wałek robiony na inwestycji. To było na samym początku lat 90tych. W okolicy, na tzw "mieście" o tym później sie słyszało.
Widać sprawa własności do działki ciągła się ze 20-30 lat.
Tyle wtedy się nabudowali i "deweloper" znikł
Dzięki, pomyślałem w pierwszej chwili, że to miejsce z takimi ruderami, ale one chyba są kawałek dalej, o ile jeszcze są.
Mar G pisze:w tym "dworku" widocznym mieszkała właśnie służba - teraz to siedziba Rady Dzielnicy.
No tak, ale ten dworek w tym układzie z nową zabudową to przypomina. Szkoda, że nie wystylizowali nowego budynku na tzw. styl folwarczny : ) Ale ogólnie okolica w porządku się wydaje, zabudowa też nie jakąś wielkoskalowa.
Nowy pisze:Mar G pisze:w tym "dworku" widocznym mieszkała właśnie służba - teraz to siedziba Rady Dzielnicy.
No tak, ale ten dworek w tym układzie z nową zabudową to przypomina. Szkoda, że nie wystylizowali nowego budynku na tzw. styl folwarczny : ) Ale ogólnie okolica w porządku się wydaje, zabudowa też nie jakąś wielkoskalowa.
Tylko te loggie o wielkości 1.4-1.9 M2 wyglądają żartobliwie . Choć kto by chciał siedzieć na balkonie przy skrzyżowaniu Prądnickiej z Opolska 8 pasmowa chyba w tym miejscu
-
Nowy pisze:Mar G pisze:w tym "dworku" widocznym mieszkała właśnie służba - teraz to siedziba Rady Dzielnicy.
Podpisuje sie pod tym - w mojej ocenie mogli inaczej zaprojektować ten budynek zachowując taki forlwarczny/dworkowy wygląd, żeby spójnie z budynkiem Rady Dzielnicy tworzył fajną kompozycję.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”