Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum
Re: Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum
Kurcze, z jednej strony calkiem ciekawe mieszkania na ostatnich pietrach, z duzymi i w dodatku zagospodarowanymi tarasami na dachu, a z drugiej srednie miejsce do zycia. Lokalizacja spoko pod katem komunikacji miejskiej, ale samochodem juz nieco utrudniony wyjazd, plus halas od glownych ulich, ktore niemal otaczaja inwestycje z wszystkich stron. Najblizszej okolicy nie znam, ale to co widac z estakady jadac w strone Bonarki nie napawa entuzjazmem.
Re: Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum
MarcinG pisze:Kurcze, z jednej strony calkiem ciekawe mieszkania na ostatnich pietrach, z duzymi i w dodatku zagospodarowanymi tarasami na dachu
O które dokładnie mieszkanie Ci chodzi, jeśli można spytać?
Ciekawi mnie, jak okoliczne drogi będą uciążliwe dla mieszkańców tego osiedla. Niby to nie jest przy nich bezpośrednio, ale jednak generują spory hałas i to praktycznie przez całą dobę. Pewnie znaczenie będzie miało to, na którą stronę okna i które piętro.
Tutaj na stronie jest takie fajne, ale w sprzedazy maja jeszcze kilka podobnego typu wiekszych/mniejszych.
Tylko wlasnie – fajny taras w otoczeniu ruchliwej drogi... czy to ma sens?

MarcinG pisze:Tutaj na stronie jest takie fajne, ale w sprzedazy maja jeszcze kilka podobnego typu wiekszych/mniejszych.
I oni te tarasy tak zagospodarowują, jak na tej wizualizacji? Czy to poglądowy rysunek przedstawiający, co sobie tam możesz zorganizować?
luc pisze:MarcinG pisze:Tutaj na stronie jest takie fajne, ale w sprzedazy maja jeszcze kilka podobnego typu wiekszych/mniejszych.
I oni te tarasy tak zagospodarowują, jak na tej wizualizacji? Czy to poglądowy rysunek przedstawiający, co sobie tam możesz zorganizować?
Wiesz co, zapewnie nie dokladnie tak jak na wizualizacji, aczkolwiek Pani z biura mowila, ze zieleń bedzie posadzona (trawa lub jakis odpowiednik), do tego jakies wykonczenie na podlodze – nie trzeba samemu klasc plytek/desek. Nie dopytywalem juz o wiecej szczegolow.
Chociaz prospekt informacyjny mowi tak: "Balkony – płyty żelbetowe lub balkony prefabrykowane bez wykończenia". Rzeczywiscie, o balkonach tak wspominala, ale niby na dachu ma byc wykonczone. Pewnie dla zainteresowanych to do ustalenia.
Jak dla mnie troche za wysokie ceny jak na to miejsce. Ceny mieszkan na najwyzszym pietrze, pomimo sporych metrazy (90-100m) oscyluja w okolicy 18 200 zł.
Widziałem, że wrzucili ofertę, ale nie można jej obejrzeć, bo uparcie pojawiająca się na ich stornie reklama z informacją o rozpoczęciu sprzedaży mieszkań zasłania mi całą stronę. Ma ktoś jakiś namiar na miejsce, w którym można obejrzeć plany mieszkań? Mają mieszkania 4-pokojowe i mieszkania 5-pokojowe, czy tylko 2-pokojowe, 3-pokojowe i kawalerki?
Rozumiem, że dostałeś ofertę sprzedaży mieszkań z planami w inwestycji Novy Mateczny w biurze sprzedaży dewelopera, tak?
Co myślicie o takiej lokalizacji?
Rozumiem, że dostałeś ofertę sprzedaży mieszkań z planami w inwestycji Novy Mateczny w biurze sprzedaży dewelopera, tak?
Co myślicie o takiej lokalizacji?
Strasznie dziwne układy. Mieszkanie 72 m2 a ma tylko dwa pokoje.
https://novymateczny.pl/mieszkania/
k00ea1 pisze:Strasznie dziwne układy. Mieszkanie 72 m2 a ma tylko dwa pokoje.
ja tu widzę 3 pokoje - a 2 to balkony
-
Mar G pisze:k00ea1 pisze:Strasznie dziwne układy. Mieszkanie 72 m2 a ma tylko dwa pokoje.
A ja 2 pokoje - dwie sypialni i jedna kuchnia. A osobna tualeta od lazienki - to zaleta.
To 72-metrowe mieszkanie jest odpowiednie dla rodziny z jednym dzieckiem. Chyba, że lubisz spać w kuchni

Klatka 13 metrów dla dwóch osób dorosłych i klatka 10 metrów dla jednego dziecka. Ciekawe, co potencjalni milionerzy myślą o mieszkaniu w 13-metrowej klatce?
PepsiCola85 pisze:Mar G pisze:k00ea1 pisze:Strasznie dziwne układy. Mieszkanie 72 m2 a ma tylko dwa pokoje.
A ja 2 pokoje - dwie sypialni i jedna kuchnia. A osobna tualeta od lazienki - to zaleta.
To 72-metrowe mieszkanie jest odpowiednie dla rodziny z jednym dzieckiem. Chyba, że lubisz spać w kuchni
Klatka 13 metrów dla dwóch osób dorosłych i klatka 10 metrów dla jednego dziecka. Ciekawe, co potencjalni milionerzy myślą o mieszkaniu w 13-metrowej klatce?
Hello, tu ziemia.
Od 10 lat na rynku panują salony z aneksem kuchennym.
Zawsze można kuchnie ścianka wydzielic. Zwłaszcza że salon z aneksem mają 31 M2.
Oddzielne kuchnie domyślnie to za Gierka chyba w blokach robili.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”