Ecco Panorama Czarnochowice / gmina Wieliczka k. Krakowa od PM Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Ecco Panorama Czarnochowice / gmina Wieliczka k. Krakowa od PM Development - opinie na forum

Postautor: luc » 06 sty 2025, 23:54

Z oryginalnych inwestycji mieszkaniowych w Krakowie, a w zasadzie, to pod Krakowem trafiłem ostatnio na coś takiego, co się nazywa Ecco Panorama, jest budowane w Czarnochowicach, w gminie Wieliczka i znajduje się niedaleko granic Krakowa - na mapie widzę, że jest autostrada A4 w okolicy. Za realizacje tego projektu odpowiada deweloper PM Development.

luc

Re: Ecco Panorama Czarnochowice / gmina Wieliczka k. Krakowa od PM Development - opinie na forum

Postautor: luc » 07 sty 2025, 0:28

Może coś ze mną jest nie tak, ale mam wrażenie, że to osiedle, to jakieś mini blokowisko na wyp... w kiepskiej lokalizacji, w raczej wiejskiej scenerii. Nie wiem, jak z dojazdami do Krakowa codziennymi np. do pracy albo do szkoły, ale mam wrażenie, że jednak trzeba tu trochę gimnastyki, albo

Obrazek
Wizualizacja: PM Development

Do tego głównie bardzo małe mieszkania, choć na takim małym metrażu zwykle osobna sypialnia dodatkowo. Na minimalny plus może to, że są w parterach lokale usługowe, o ile dobrze widzę na wizualizacji. A do tego ceny, mniej więcej od 11 200 do 13 400 zł/m2. Czy tam są w ogóle jakieś usługi publiczne, nie wiecie jak to wygląda? Ciekawi mnie, jaki jest target takiej nieruchomości, kto tam kupuje mieszkania, bo trochę ich już się sprzedało tam.

Ale może to tylko ja nie potrafię dostrzec oczywistych zalet inwestycji Ecco Panorama w Czarnochowicach? Jakie macie o niej opinie?

mar1usz

Re: Ecco Panorama Czernichowice / gmina Wieliczka k. Krakowa od PM Development - opinie na forum

Postautor: mar1usz » 07 sty 2025, 15:45

luc pisze:Do tego głównie bardzo małe mieszkania, choć na takim małym metrażu zwykle osobna sypialnia dodatkowo. Na minimalny plus może to, że są w parterach lokale usługowe, o ile dobrze widzę na wizualizacji. A do tego ceny, mniej więcej od 11 200 do 13 400 zł/m2. Czy tam są w ogóle jakieś usługi publiczne, nie wiecie jak to wygląda? Ciekawi mnie, jaki jest target takiej nieruchomości, kto tam kupuje mieszkania, bo trochę ich już się sprzedało tam.

Ale może to tylko ja nie potrafię dostrzec oczywistych zalet inwestycji Ecco Panorama w Czernichowicach? Jakie macie o niej opinie?

W CzArnOchowicach nie Czernichowicach czy innym Czernichowie.

Jak kogoś nie stać na działkę i budowę domu na wsi (a koniecznie chce mieszkać na wsi) to pozostaje kupić coś takiego jak to lub to co obok - Verde i tyle.
Tam blisko jedynie do sklepu (Lewiatan), na pizze i do Kościoła, a i jeszcze prywatny żłobek jest na osiedlu obok, tyle z publicznych usług, reszta do Wieliczki lub Krakowa więc samochód to konieczność, choć dodali ostatnio tam przystanek ale rzadko autobus jeździ i znając sytuacje finansową Wieliczki (zadłużenie po uszy) to i tego jednego zaraz nie będzie.

luc

Re: Ecco Panorama Czernichowice / gmina Wieliczka k. Krakowa od PM Development - opinie na forum

Postautor: luc » 07 sty 2025, 23:38

mar1usz pisze:W CzArnOchowicach nie Czernichowicach czy innym Czernichowie.

Dzięki, słuszna uwaga i już poprawione.

I dzięki za opis okolicy, pewnie i może się na to znaleźć klient, choć nie wiem czy chęć mieszkania na wsi, to główna motywacja, bo nie masz ani zalet wsi ani miasta w czymś takim, za to łapiesz wady jednego i drugiego. Zwycięża pewnie ekonomia.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”