Murapol Prado Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Murapol - opinie na forum
Murapol Prado Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Murapol - opinie na forum
A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.
Re: Murapol Prado Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Murapol - opinie na forum
Wyświetlił mi się na ich stronie komunikat, że małe mieszkanie 2-pokojowe w Krakowie na 35 m2 można mieć w tej inwestycji już za 511 tys. zł, czyli daje to za m2 jakieś 14 600 zł, co myślicie o takiej cenie dla tej okolicy? Wydaje się niemało, ale trudno nadążyć na wzrostem cen w ostatnich latach? Jak wyglądają ceny mieszkań na Prądniku Białym w tej okolicy u innych deweloperów? Podzieli się ktoś informacją, można takie 35 m2 kupić taniej?
Przy trasie Wolbromskiej, obok Slow City
- Załączniki
-
- IMG_8814.jpg (144.16 KiB) Przejrzano 2870 razy
budexon pisze:Wyświetlił mi się na ich stronie komunikat, że małe mieszkanie 2-pokojowe w Krakowie na 35 m2 można mieć w tej inwestycji już za 511 tys. zł, czyli daje to za m2 jakieś 14 600 zł, co myślicie o takiej cenie dla tej okolicy? Wydaje się niemało, ale trudno nadążyć na wzrostem cen w ostatnich latach? Jak wyglądają ceny mieszkań na Prądniku Białym w tej okolicy u innych deweloperów? Podzieli się ktoś informacją, można takie 35 m2 kupić taniej?
Murapol sprzedaje obecnie najtaniej w tamtym rejonie. Na glogera, sąsiednio SlowCity, Pekowicka Trio od Samson, Mozaika od KG ceny 16+ za takie mieszkania. Tylko w murapolu odbiór dopiero pod koniec 2027 roku, ponieważ mają zrobić drogę we współpracy z innymi deweloperami do sierpnia 2027 z tego co się dowiedziałem w biurze sprzedaży.
budexon pisze:A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.
To jest dosłownie obok Slow City (może nie okno w okno, bo pomiędzy jest kilka drzew, które się wciąż uchowały). Chodzę tam na spacery w zasadzie codziennie więc jak ktoś chętny to mogę potem wrzucić aktualne zdjęcia.
-
Poproszę
Rozumiem, iż wjazd na osiedle będzie od ul. Piaszczystej?
nanu pisze:budexon pisze:A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.
To jest dosłownie obok Slow City (może nie okno w okno, bo pomiędzy jest kilka drzew, które się wciąż uchowały). Chodzę tam na spacery w zasadzie codziennie więc jak ktoś chętny to mogę potem wrzucić aktualne zdjęcia.
darkwhisky pisze:Poproszęnanu pisze:budexon pisze:A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.
To raczej jedyna opcja i na razie tak wjeżdżają maszyny budowlane.
-
nanu pisze:darkwhisky pisze:Poproszęnanu pisze:To jest dosłownie obok Slow City (może nie okno w okno, bo pomiędzy jest kilka drzew, które się wciąż uchowały). Chodzę tam na spacery w zasadzie codziennie więc jak ktoś chętny to mogę potem wrzucić aktualne zdjęcia.
Ile z metra teraz sie bierze w tej okolicy?
JanuszBiznesu pisze:nanu pisze:darkwhisky pisze:Poproszę
Ile z metra teraz sie bierze w tej okolicy?
W Slow city w tej chwili jest od 14k za te mieszkania co się ostały, w etapie B, etap C 16,5K za kawalerkę, a 14,9K za największe mieszkanie na 117m.
Po drugiej stronie Wolbromskiej jest Dom-Bud i widzę mieszkanie 62m za 13,3K za m2
A tak z ciekawości, to przyglądaliście się tym mieszkaniom, które oferuje Murapol w ramach inwestycji Prado? Są np. mieszkaniaczteropokojowe, na 73,4 m2, brzmi to nieźle. Tylko w takim mieszkaniu, jeden z pokoi ma 6,89 m2, a kolejny 7,09, łącznie mają mniej więcej tyle, ile przedpokój. Na szczęście znalazło się też kilka metrów na garderobę, i słusznie, bo w pokojach miejsca na szafę może nie styknąć ; ) A może ja się niesłusznie czepiam i pokoju takiej wielkości można wygodnie żyć?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”