Witam,
czy ktoś miał problem z tym że w biurze został wprowadzony w bład jeśli chodzi okna/drzwi balkonowe?
Mamy mieszkanie z długim balkonem i na rzucie jak i równiez w biurze mówiono nam że z każdego pomieszczenia są drzwi balkonowe.
Dziś byłem w mieszkaniu i okazało się że tylko z jednego pomieszczenia są drzwi, a z reszty okna. Na budowie osoba która nam pokazuwała mieszkanie mówiła że wiele osób jest tym zdziowionych.
Wygląda to na celowe wprowadzanie w błąd. Na rzutach okna są zaznaczone w taki sposób aby wydawało się że są to drzwi balkonowe.
Mylące rzuty - okna zamiast drzwi balkonowych - Dąbska Street
Re: Mylące rzuty - okna zamiast drzwi balkonowych - Dąbska Street
Mamy dokładanie ten sam problem. Byliśmy przekonani, ze z obu pokojów, do których przylega balkon będzie można swobodnie się na niego dostac.
Witam,
O których mieszkaniach Państwo piszecie ?
o jakim metrażu, jakiej wystawie okien ?
O których mieszkaniach Państwo piszecie ?
o jakim metrażu, jakiej wystawie okien ?
Izupa pisze:Mamy dokładanie ten sam problem. Byliśmy przekonani, ze z obu pokojów, do których przylega balkon będzie można swobodnie się na niego dostac.
Czy mają Państwo jakiegoś maila w którym ktoś napisał że tak będzie?
To jest jawne wpropwadzanie w błąd. My mamy architekta który nam projektuje wnętrze i on też był pewny że będą drzwi balkonowe.
Re: Mylące rzuty - okna zamiast drzwi balkonowych.
Niestety nie mamy maila, ale podczas rozmowy z P. Adrianem była mowa o pojedynczych i podwójnych oknach balkonowych, przez które będzie możliwość wychodzenia na balkon. Kupiliśmy mieszkanie na 6 pietrze w srodku budynku, wiec okna są u nas po obu stronach mieszkania. Ale te, o których mowa są imiejscowione od strony Tauron Areny.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2019, 0:12 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Anonimizacja danych
Powód: Anonimizacja danych
Chyba mamy to samo mieszkanie
na rzucie architektury jest oznaczone, że okno z jednego pokoju nie jest balkonowe.

- Załączniki
-
- okna.JPG (44.61 KiB) Przejrzano 7584 razy
Miałem tak samo. Małego tego, specjalnie zrobiłem sobie zmiany lokatorskie (przeniesienie grzejnika) pod wyjście n balkon. Mnie deweloper przyznał, że "ciężko nie przyznać racji" i tyle. Szkoda.
alek91 pisze:Chyba mamy to samo mieszkaniena rzucie architektury jest oznaczone, że okno z jednego pokoju nie jest balkonowe.
Zgodnie z tym zasoby.open.agh.edu.pl/~08tszymanski/data/oznaczenia_drzwi.html
Oznaczenia na rzucie to są właśnie otwierane drzwi balkownowe.
ale zgodnie z kwadratowym nawiasem 0 lub 45 to wysokość parapetu w centymetrach.
Każdy miał jednak do wglądu Projekt Budowlany więc niestety raczej nic z tym nie zrobicie.
Każdy miał jednak do wglądu Projekt Budowlany więc niestety raczej nic z tym nie zrobicie.
Niby racja, ale rezerwacje mieszkania robiliśmy w przedsprzedaży (nie było wtedy jeszcze dostępnych projektów dla budynku D) i cały czas mówiono nam przedstawiając rzuty tożsamego mieszkania z budynku C, ze to tylko poglądowo, bo okna będą inne.... kolejne niedomówienie. Sama nie wiem, czy śmiać się czy płakać...
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”