[Bud. C] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / zapisy na odbiory - Dąbska Street
[Bud. C] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / zapisy na odbiory - Dąbska Street
Trwają zapisy na odbiory mieszkań. Dzwońcie i umawiajcie się
zaczynają od 21.01 natomiast, pierwsze wolne terminy okolice 24-25.01.

Re: [Bud. C] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / zapisy na odbiory - Dąbska Street
Rozumiem, że chodzi o odbiory kluczy już po pozytywnym odbiorze technicznym?
Re: [Bud. C] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / zapisy na odbiory - Dąbska Street
Witam, z ciekawości jakie terminy były wpisane w umowie developerskiej? Jest zgodnie z planem?
Tak, w umowie było do końca lutego 2019.
Zakładam, że umawiając się na odbiór kluczy/mieszkania jesteście już po wstępnych odbiorach technicznych. Czy dostaliście już informację zwrotną dotyczącą zgłoszonych usterek? Czy może sprawdzenie poprawek będzie odbywać się w trakcie przekazania kluczy? Co jeśli wówczas okaże się, że cześć rzeczy (być może poważniejszych) nie zostanie poprawiona? Odbiór jest wtedy potwierdzony protokołem,w którym deweloper potwierdzi korektę w przyszłości? Pytam bo umowa deweloperska zakłada, że ostatnia transza ma zostać zapłacona "do dnia odbioru" a więc na spotkanie odbiorcze należy już przyjść zapłaciwszy.
dziękuję za pomoc w zrozumieniu
dziękuję za pomoc w zrozumieniu

Dzisiaj dzwoniłem i o to pytałem. Odpowiedź:
- deweloper nie udostępnia możliwości sprawdzenia czy usterki zostały naprawione
- deweloper ma czas 14 dni na naprawę niedoróbek od momentu przekazania kluczy
Jedyne co można zrobić w tym przypadku to zaufać i liczyć na to, że wszystko będzie dobrze.
- deweloper nie udostępnia możliwości sprawdzenia czy usterki zostały naprawione
Jedyne co można zrobić w tym przypadku to zaufać i liczyć na to, że wszystko będzie dobrze.
Ok, bardzo dziękuję. No cóż, to wchodzimy na tę słynną "obsługę posprzedażową", która jak wiadomo, wygląda różnie
-
kowal123 pisze:Dzisiaj dzwoniłem i o to pytałem. Odpowiedź:
-udostępnia, udostępnia

-nasze poprawki (elektryka, wylewka w łazience) zostały zrobione w 2-3 dni

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”