Termin zakończenia robót budowalanych a odbiór kluczy do mieszknaia - Dąbska Street

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
lewap

Termin zakończenia robót budowalanych a odbiór kluczy do mieszknaia - Dąbska Street

Postautor: lewap » 04 wrz 2017, 22:30

Witam,
Mam rezerwację na mieszkanie w tej inwestycji i przeglądając wzór umowy developerskiej zastanowił mnie jeden punkt. Ukończenie robót planowane jest na koniec października 2018, natomiast odbiór kluczy do końca lutego 2019, akt notarialne marzec 2019. 5 miesięcy oczekiwania na klucze wydaje się dość długo.

karoloko

Re: Termin zakończenia robót budowalanych a odbiór kluczy do mieszknaia - Dąbska Street

Postautor: karoloko » 16 wrz 2017, 19:03

Jest to pewien rodzaj zabezpieczenia gdyby nie udało się ukończyć na czas. Jednak w 99% terminy nie są przekroczone gdyż płacą za to karę. Taką dostałem odpowiedź od przedstawiciela :)

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”