Zalewanie części wspólnych / garażu podziemnego a mieszkanie blisko rzeki i stawu
Zalewanie części wspólnych / garażu podziemnego a mieszkanie blisko rzeki i stawu
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, jednak dość blisko jest rzeka i staw, zastanawiam się czy będzie problem z zalewaniem części wspólnych tak jak w wielu innych inwestycjach w Krakowie 

Re: Zalewanie części wspólnych / garażu podziemnego a mieszkanie blisko rzeki i stawu
qbait pisze:Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, jednak dość blisko jest rzeka i staw, zastanawiam się czy będzie problem z zalewaniem części wspólnych tak jak w wielu innych inwestycjach w Krakowie
Wiesz, myślę, że rzeki i stawy odpowiadały za mniejszą część tych zalań garaży podziemnych, z którymi mieliśmy do czynienia w poprzednim roku. To często był problem z odprowadzaniem wody z ulic i chodników wokół budynku, z niewydolną instalacją odprowadzającą wodę z dachu itp. Przy czym poziom Wilgi był wtedy dosyć wysoki, ale od strony rzeki chyba nic złego się nie działo.
Re: Zalewanie części wspólnych / garażu podziemnego a mieszkanie blisko rzeki i stawu
piro pisze:qbait pisze:Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, jednak dość blisko jest rzeka i staw, zastanawiam się czy będzie problem z zalewaniem części wspólnych tak jak w wielu innych inwestycjach w Krakowie
Wiesz, myślę, że rzeki i stawy odpowiadały za mniejszą część tych zalań garaży podziemnych, z którymi mieliśmy do czynienia w poprzednim roku. To często był problem z odprowadzaniem wody z ulic i chodników wokół budynku, z niewydolną instalacją odprowadzającą wodę z dachu itp. Przy czym poziom Wilgi był wtedy dosyć wysoki, ale od strony rzeki chyba nic złego się nie działo.
Ok, rozumiem. Najbardziej ekstremalny przypadek nowych inwestycji jaki znam były okolice Bronowic n.p. "u Przybyszewskiego", tam zalanie było od sąsiadującego rowu melioracyjnego więc myślałem że w Siesta mogła być podobna sytuacja.
A jak w tym roku po większych ulewach? Spotkaliście się z problemem zalewania garaży podziemnych i piwnic?
Wróć do „Siesta Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”