Ulica łącząca ul. Rydlówka i ul. Konopnickiej i jej przebieg Osiedle Siesta Kraków
Ulica łącząca ul. Rydlówka i ul. Konopnickiej i jej przebieg Osiedle Siesta Kraków
Orientuje się ktoś z was którędy ma przebiegać ulica łącząca Rydlówkę z Konopnickiej i na kiedy są planowane kolejne etapy jej budowy?
Re: Ulica łącząca ul. Rydlówka i ul. Konopnickiej i jej przebieg Osiedle Siesta Kraków
O tej ulicy i takim połączeniu mówi się już od jakiegoś czasu, obstawiałbym, że nowa ulica będzie się zaczynała przy Konopnickiej, tam mniej więcej, gdzie jest nowe skrzyżowanie pod inwestycją Konopnicka City Park Kraków, a z Kapelanką będzie kończyła się pewnie w okolicach Kobierzyńskiej, no chyba, że widzicie jakąś inną możliwość tego, jak ona mogłaby przebiegać? Ktoś ma jakieś lepsze informacje na ten temat 

Re: Ulica łącząca ul. Rydlówka i ul. Konopnickiej i jej przebieg Osiedle Siesta Kraków
No właśnie trafiłam ostatnio na informację, że ulica będzie się łączyć z Rydlówką przy Skrzyneckiego
(kompasinwestycji.pl/nowa-ulica-laczaca-konopnickiej-z-rydlowka-22502),
ale nigdzie nie mogę znaleźć jej potwierdzenia..
(kompasinwestycji.pl/nowa-ulica-laczaca-konopnickiej-z-rydlowka-22502),
ale nigdzie nie mogę znaleźć jej potwierdzenia..
Tak, ulica zaczynać się będzie na wysokości ul. Skrzyneckiego. Powstał już jej fragment tuż obok inwestycji Rydlówka 19.
Kończyć się będzie tak jak pisaliście, przy Konopnickiej City Park - ten fragment jest w trakcie budowy, co jakiś czas jest o tym skrzyżowaniu głośno, bo kierowcy narzekają, że ul. Konopnickiej stała w korku z powodu jej budowy i będzie stała w większym korku po jej zakończeniu, z powodu świateł.
Ta część zdaje się miała być zakończona w grudniu, także pewnie niedługo światła zostaną uruchomione.
Sam jestem natomiast ciekawy kiedy połączone zostaną te dwa wspomniane fragmenty, dające całość połączenia, bardzo ważnego z punktu widzenia mieszkańców tego osiedla.
Kończyć się będzie tak jak pisaliście, przy Konopnickiej City Park - ten fragment jest w trakcie budowy, co jakiś czas jest o tym skrzyżowaniu głośno, bo kierowcy narzekają, że ul. Konopnickiej stała w korku z powodu jej budowy i będzie stała w większym korku po jej zakończeniu, z powodu świateł.
Ta część zdaje się miała być zakończona w grudniu, także pewnie niedługo światła zostaną uruchomione.
Sam jestem natomiast ciekawy kiedy połączone zostaną te dwa wspomniane fragmenty, dające całość połączenia, bardzo ważnego z punktu widzenia mieszkańców tego osiedla.
Wróć do „Siesta Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”