Dzwonek do drzwi gdzie się znajduje - Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
fakir151

Dzwonek do drzwi gdzie się znajduje - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: fakir151 » 21 sty 2022, 19:18

Dziś po włączeniu instalacji elektrycznej próbowałem wcisnąć dzwonek obok drzwi wejściowych ale nie działa, nic nie słychać, nie widzę nigdzie kabli wypuszczonych pod podłączenie takiego dzwonka. Spodziewałbym się go gdzieś w przedpokoju. Jak to wygląda u Was?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2022, 13:37 przez fakir151, łącznie zmieniany 1 raz.

przybysz

Re: Dzwonek do drzwi gdzie się znajduje - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: przybysz » 21 sty 2022, 21:42

fakir151 pisze:Dziś po włączeniu instalacji elektrycznej próbowałem wcisnąć dzwonek obok drzwi wejściowych ale nie działa, nic nie słychać, nie widzę nigdzie kabli wypuszczonych pod podłączenie takiego dzwonka. Spodziewanym się go gdzieś w przedszkoju.

Przypadkiem dzwonek do drzwi nie jest zintegrowany z domofonem? Widziałem już takie rozwiązania i zasadniczo może być.

Mar G

Postautor: Mar G » 21 sty 2022, 22:09

fakir151 pisze:Dziś po włączeniu instalacji elektrycznej próbowałem wcisnąć dzwonek obok drzwi wejściowych ale nie działa, nic nie słychać, nie widzę nigdzie kabli wypuszczonych pod podłączenie takiego dzwonka. Spodziewanym się go gdzieś w przedszkoju. Jak to wygląda u Was?

włącz głośnik w domofonie ...
nie instruowali Cię podczas odbioru mieszkania w kwestiach techniczno/elektrycznych ?

fakir151

Postautor: fakir151 » 22 sty 2022, 12:36

Nie pamiętam już czy mi o tym mówiono. Muszę się pobawić domofonem. Z boku próbowałem ten przełącznik w każdej z trzech pozycji ale nie działało

Mar G

Postautor: Mar G » 22 sty 2022, 13:48

fakir151 pisze:Nie pamiętam już czy mi o tym mówiono. Muszę się pobawić domofonem. Z boku próbowałem ten przełącznik w każdej z trzech pozycji ale nie działało

to zgłoś do kierownika lub zadzwoń bezpośrednio do firmy od domofonów - na Barskiej mają siedzibę (dorabiałem pigułki).
u mnie źle był podpięty i nie łączyło z wejściem do budynku z kolei.

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”