Czy grzejniki maja zawory odcinające czy trzeba spuszczać wodę w pionie?
Czy da się zrobić gładzie i malowanie bez zdejmowania grzejników?
Czy jeśli nie zdejmujemy grzejników trzeba je zabezpieczyć podczas prac remontowych?
Grzejniki - demontaż / zdejmowanie grzejników na czas wykończenia mieszkania - Przybyszewskiego 64
Re: Grzejniki - demontaż / zdejmowanie grzejników na czas wykończenia mieszkania - Przybyszewskiego 64
Sabina28 pisze:Czy grzejniki maja zawory odcinające czy trzeba spuszczać wodę w pionie?
tak mają , możesz też zamknąć CO w skrzynce na klatce. piony się spuszcza w blokach z wielkiej płyty.
jeśli nie chcesz mieć pomalowanej ściany za grzejnikami można ...
Czy jeśli nie zdejmujemy grzejników trzeba je zabezpieczyć podczas prac remontowych?
wypadałoby
Ps.naprawdę Wasz wykonawca nie wie takich rzeczy ?
Re: Grzejniki - demontaż / zdejmowanie grzejników na czas wykończenia mieszkania - Przybyszewskiego 64
Mozecie polecić jakaś dobrą ekipę remontową / architekta wnętrz?
Mar G pisze:Sabina28 pisze:Czy grzejniki maja zawory odcinające czy trzeba spuszczać wodę w pionie?
tak mają , możesz też zamknąć CO w skrzynce na klatce. piony się spuszcza w blokach z wielkiej płyty.
wypadałoby
Dzięki za odpowiedz

A czy zabrudzenie kaloryferów gładzią jest dla nich szkodliwe? Czytałam że podczas czyszczenia mogą się zarysować i korodować, ale nie wiem czy dotyczy to miękkiego materiału jak gładź?
Sabina28 pisze:Mar G pisze:Sabina28 pisze:Czy grzejniki maja zawory odcinające czy trzeba spuszczać wodę w pionie?
wypadałoby
Dzięki za odpowiedz![]()
A czy zabrudzenie kaloryferów gładzią jest dla nich szkodliwe? Czytałam że podczas czyszczenia mogą się zarysować i korodować, ale nie wiem czy dotyczy to miękkiego materiału jak gładź?
Gładź jest materiałem w miarę "miękkim", więc sama w sobie raczej nie uszkodzi grzejnika, a uszkodzenia powstają zwykle w trakcie czyszczenia. Parchy po gładzi najlepiej ściągać na mokro (mokrą szmatką lub gąbką), wtedy nie będzie strachu że się grzejnik porysuje, ew jakąś szpachelką plastikową czy innym miękkim narzędziem. Najlepiej niemniej jednak grzejnik zdjąć w całości i schować w innym pomieszczeniu. W ostateczności, jak już nie chcecie ściągać grzejników, zaklejcie je w całości folią malarską, tak żeby w trakcie szlifowania nie osadzał się pył w środku a parchy z gładzi żeby się osadzały na folii.
A czy grzejnik łazienkowy miał u Was głowice termostatu? Nie widzę jej u mnie, czy wyglada tak samo jak na pozostałych grzejnikach?
Tak, ja mam termostat przy grzejniku łazienkowym.
fakir151 pisze:Tak, ja mam termostat przy grzejniku łazienkowym.
A jest taki sam jak na grzejnikach pokojowych? Pokojowe maja zakres od 2 w górę i szary kolor na który nakręca się głowica. Czy łazienkowy jest taki sam? Pytam bo znalazłam na mieszkaniu taki z zakresem od 1 i pod głowicą zamiast szarego jest czarny plastik i nie wiem czy to ten czy może właściwy się gdzieś zapodział.
Sabina28 pisze:fakir151 pisze:Tak, ja mam termostat przy grzejniku łazienkowym.
A jest taki sam jak na grzejnikach pokojowych? Pokojowe maja zakres od 2 w górę i szary kolor na który nakręca się głowica. Czy łazienkowy jest taki sam? Pytam bo znalazłam na mieszkaniu taki z zakresem od 1 i pod głowicą zamiast szarego jest czarny plastik i nie wiem czy to ten czy może właściwy się gdzieś zapodział.
Ten łazienkowy jest inny, z czarnym plastikiem i można go zakręcić całkowicie.
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”