Jaką taryfę wybrać u dostawcy prądu do mieszkania - Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Mar G

Re: Jaką taryfę wybrać u dostawcy prądu do mieszkania - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Mar G » 22 paź 2021, 13:06

rado pisze:G13 wymaga dyscypliny i realnie moze wyjsc drozej niz G12.

Wysokie ceny miedzy 16-19 czy 19-22 w zaleznosci od pory roku dla mnie ja dyskwalifikuje, bo wtedy wlasnie z reguły najwiecej tego pradu zuzywam.

tylko, że pozostałe godziny doby i CAŁE WEEKENDY 24 h masz dystrybucję tańszą o ...90 %
trzeba się bardzo starać, aby w skali miesiąca G12 dało lepsze efekty.

Mar G

Re: Jaką taryfę wybrać u dostawcy prądu do mieszkania - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Mar G » 22 paź 2021, 15:08

rado pisze:
Mar G pisze:
rado pisze:G13 wymaga dyscypliny i realnie moze wyjsc drozej niz G12.

Wysokie ceny miedzy 16-19 czy 19-22 w zaleznosci od pory roku dla mnie ja dyskwalifikuje, bo wtedy wlasnie z reguły najwiecej tego pradu zuzywam.

tylko, że pozostałe godziny doby i CAŁE WEEKENDY 24 h masz dystrybucję tańszą o ...90 %
trzeba się bardzo starać, aby w skali miesiąca G12 dało lepsze efekty.

Mar G, w ktorym miejscu cennika Tauronu jest ta 90% tansza dystrybucja wzgledem podstawowej taryfy z cena stala?

Pytam bo nigdzie nie widzialem takich liczb jak podpisywałem swoja umowe i analizowalem cennik. Widzialem za to wyraznie drozszy prad w godzinach , w ktorych korzystam najwiecej.

https://monosnap.com/file/IQlpwqlXDpo77m64oNhCXYWX1pjWhP

https://prnt.sc/1x37j0y

przecież cała oszczędność G13 polega właśnie na cenie dystrybucji - od 2015 roku mam i widzę skokowy spadek kosztów - całe sąsiedztwo moim śladem poszło i są wdzięczni za sugestię.
a że Tauron nie chwali się taką możliwością (URE im nakazał wdrożyć swego czasu - poprzednio barierą było zużycie 5 000 kWh/rok) nie dziwię się.

str. 42 cennika dystrybucji

G11 dystrybucja 0,17 pln , w G13 pozostałe godziny .... 0,02 pln.
przecinek w innym miejscu a robi różnicę
Załączniki
Tauron_G11.jpg
Tauron_G11.jpg (1.81 KiB) Przejrzano 2894 razy
Tauron_G13.jpg
Tauron_G13.jpg (3.1 KiB) Przejrzano 2898 razy

Mar G

Postautor: Mar G » 23 paź 2021, 9:12

rado pisze:
Mar G pisze:
rado pisze:
Mar G, w ktorym miejscu cennika Tauronu jest ta 90% tansza dystrybucja wzgledem podstawowej taryfy z cena stala?

Pytam bo nigdzie nie widzialem takich liczb jak podpisywałem swoja umowe i analizowalem cennik. Widzialem za to wyraznie drozszy prad w godzinach , w ktorych korzystam najwiecej.

https://monosnap.com/file/IQlpwqlXDpo77m64oNhCXYWX1pjWhP

https://prnt.sc/1x37j0y

przecież cała oszczędność G13 polega właśnie na cenie dystrybucji - od 2015 roku mam i widzę skokowy spadek kosztów - całe sąsiedztwo moim śladem poszło i są wdzięczni za sugestię.
a że Tauron nie chwali się taką możliwością (URE im nakazał wdrożyć swego czasu - poprzednio barierą było zużycie 5 000 kWh/rok) nie dziwię się.

str. 42 cennika dystrybucji

G11 dystrybucja 0,17 pln , w G13 pozostałe godziny .... 0,02 pln.
przecinek w innym miejscu a robi różnicę

Dzięki sprawdzę, widać na inny cennik patrzyłem i gdzies to schowali. To na pewno jest najlepsza taryfa dla ludzi, którzy duzo są w domu, może emerytów itp.
Jak w weekend cię nie ma i środku dnia jesteś w biurze to już gorzej bo użycie wypada w droższych godzinach szczytu.

Na szczęście można to pomierzyć i sprawdzić samemu.

Nie znam nikogo, kto byłby zawiedziony po zmianie na G13. Czy to single, czy rodziny, czy emeryci. Kwestia skali obnizenia rachunków - od 40 do 15 procent.
To nie wyklucza, że mozesz być wyjątkiem od tej reguły.

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”