Zmiany lokatorskie w budowanych mieszkaniach - Nowy Targówek Atal

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Warszawie w inwestycji Nowy Targówek, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
alex

Zmiany lokatorskie w budowanych mieszkaniach - Nowy Targówek Atal

Postautor: alex » 30 lip 2017, 0:24

Joana pisze:Czy ktoś z Was dokonywał zmian lokatorskich? Jak dokładne należy przedstawiać wyliczenia, wynajmowaliście swojego architekta, czy korzystaliście z usług Atala?

Podbijam temat zmian lokatorskich w inwestycji Nowy Targówek, deweloper Atal robi tu jakieś problemy, czy jeśli wszystko zrobi się odpowiednio wcześnie, to można swoje pomysły wprowadzić. Macie w tym jakieś doświadczenie :?: Ile kosztują takie przeróbki w mieszkaniu, jak to u Was wyglądało :?:

janka

Re: Zmiany lokatorskie w budowanych mieszkaniach - Nowy Targówek Atal

Postautor: janka » 03 sie 2017, 21:27

Ja właśnie ustalam zmiany lokatorskie w etapie III, ale Pani z Atala nie bardzo potrafi termin podać, kiedy zaczną kłaść instalacje i do kiedy należy się wyrobić z umową, żeby mieć te zmiany bezpłatnie (oczywiście jest opłata 'administracyjna' 500zł za sam fakt procesowania Waszych zmian).

Wiem, że dodatkowe przyłącze sanitarne, np. pod kostkarkę w lodówce to 500zł.
Dodatkowy kontakt/łącznik chyba 100zł.

Raczej musicie sami to ogarniać, Pani od dewelopera za dużo nie pomoże.

pawerez

Re: Zmiany lokatorskie w budowanych mieszkaniach - Nowy Targówek Atal

Postautor: pawerez » 10 sie 2017, 13:47

Zmiany są kosztowne i wymagają zmian projektów więc koszt ponownie wzrasta, taka odpowiedź na moje pytania. Generalnie deweloper duży i nie idzie się dogadać na słowo, w sumie może to i lepiej tyle że wszystko trzeba samemu przerobić a łatwiej byłoby w fazie budowy, choćby dziurę w wylewce pod brodzik zostawić :oops:

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”