Cześć, jakie rabaty Wam zaproponowano?
U nas -150zł/mkw mieszkania i -250zł/mkw za taras.
Ta opłata za taras jakaś dziwna dla mnie, ale ok.
Z garażu/komórki nic nie chcieli zejść.
Dotyczy mieszkania 3-pokojowego, etap 3.
Dajcie znać jak u Was negocjacje.
Nowy Targówek - cena metra kw. mieszkania i negocjacje z deweloperem Atal
Re: Nowy Targówek - cena metra kw. mieszkania i negocjacje z deweloperem Atal
U nas za 3 pokojowe mieszkanie dostaliśmy 100 zł rabatu i 250 zł za metr tarasu w 2 etapie, ale to i tak z warunkiem na to że nie możemy skorzystać z oferty wykończenia w Atal.
Jakby ktoś miał jakiekolwiek informacje o możliwych opóźnieniach to dajcie znać.
Nam przy podpisaniu umowy mówili że realny termin oddania kluczy to 1 września 2017 w drugim etapie.
W umowie mamy ze oddanie kluczy powinno nastąpić do 30 września.
Jakby ktoś miał jakiekolwiek informacje o możliwych opóźnieniach to dajcie znać.
Nam przy podpisaniu umowy mówili że realny termin oddania kluczy to 1 września 2017 w drugim etapie.
W umowie mamy ze oddanie kluczy powinno nastąpić do 30 września.
Witam,
Ja w połowie marca kupiłam mieszkanie 2-pokojowe (38m2) w etapie II i udało mi się utargować tylko -50zł/m2 - twierdzili że te mieszkania schodzą im na pniu więc nie w ich interesie są dalsze negocjacje...
taras również -250/m2
garaż - bez negocjacji
Ja w połowie marca kupiłam mieszkanie 2-pokojowe (38m2) w etapie II i udało mi się utargować tylko -50zł/m2 - twierdzili że te mieszkania schodzą im na pniu więc nie w ich interesie są dalsze negocjacje...
taras również -250/m2
garaż - bez negocjacji
To normalne że im bliżej zakończenia budowy tym będą mniej skłonni do negocjacji , tym bardziej jeśli mieszkania się im sprzedają. Jak chcesz duże rabaty trzeba kupować na etapie "dziury w ziemi", moja kuzynka teraz na Woli ładnie sobie wytargowała, co z tego jak tam czynsze wysokie pewnie będą
Witam wszystkich, przymierzamy się z mężem do zakupu mieszkania w etapie III.
Zdradźcie proszę na jakim etapie negocjowaliście z deweloperem cenę za metr kw.?
Pozdrawiam
Zdradźcie proszę na jakim etapie negocjowaliście z deweloperem cenę za metr kw.?
Pozdrawiam

AnnAGA pisze:Witam,
taras również -250/m2
garaż - bez negocjacji
Obserwuję sprzedaż przez dwa lata przez firmę. Bardzo mało sprzedali mieszkań w tym okresie najmniej ze wszystkich na Targówku.
Spokojnie, jak oddadzą do użytkowania to ruszy sprzedaż skokowo.
Targówek jest dzielnicą dynamicznie rozwijającą się, za którą ciągnie się jeszcze niesłuszna zła opinia.
Im bliżej będzie do oddania stacji metra trocka tym większy popyt będzie na te mieszkania.
A po oddaniu stacji moim zdaniem nie odpędzą się od klientów, i cena 6800 będzie mega atrakcyjna.
Wartość tych mieszkań wzrośnie do 7500 - 7800 za metr, jak to się stało na drugiej końcówce metra.
Czyli 10,3 - 14,7 % więcej w ciągu dwóch do 4 lat. Jakbym miał kasę to bym kupił jeszcze kilka mieszkań.
Ceny oczywiście będą niższe przez tą opinię o dzielnicy o której wspomniałem , ale nigdy nie wiadomo co zrobi deweloper.
Targówek jest dzielnicą dynamicznie rozwijającą się, za którą ciągnie się jeszcze niesłuszna zła opinia.
Im bliżej będzie do oddania stacji metra trocka tym większy popyt będzie na te mieszkania.
A po oddaniu stacji moim zdaniem nie odpędzą się od klientów, i cena 6800 będzie mega atrakcyjna.
Wartość tych mieszkań wzrośnie do 7500 - 7800 za metr, jak to się stało na drugiej końcówce metra.
Czyli 10,3 - 14,7 % więcej w ciągu dwóch do 4 lat. Jakbym miał kasę to bym kupił jeszcze kilka mieszkań.
Ceny oczywiście będą niższe przez tą opinię o dzielnicy o której wspomniałem , ale nigdy nie wiadomo co zrobi deweloper.
widzieliście aktualne ceny....? poszły lekko do góry
AnnAGA pisze:widzieliście aktualne ceny....? poszły lekko do góry
Jakieś 2 miesiące temu podnieśli ceny. Myślę że jak zrobią Nowotrocką, system ulic między osiedlami na PGR i szkołę to będzie wtedy fajny teren i ceny wzrosną, naprzeciw szpitala mieszkania sprzedają się po 9tyś/m
Pawerez, nie przesadzasz z tym optymizmem cenowym? Żadne mieszkanie, którym się interesowałam w Gamie, nie kosztowało tyle. Raczej w okolicach 7300-7800 w zależności od promocji. Za 9tys. to wolałabym kupić na Żoliborzu, a nie Bródnie :/ Nie napełniajmy deweloperom kabzy.
Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”