Cześć Sąsiedzi,
ZET i Mart zgadzam się z Wami, że siła w kupie
My z mężem też mieliśmy wskazany termin odbioru na 30.09.2017, mieszkanie kupiliśmy w I etapie.
15.08 wysłaliśmy do ATALU maila o udzielenie informacji na parę pytań. Mail został wysłany do Filii Warszawa, czyli do najbardziej kompetentnej jednostki odpowiadającej za tą inwestycje.
Treść maila:
w nawiązaniu do wiadomości z dnia 9.08.2017 r. w sprawie zmiany terminu oddania I etapu inwestycji "Nowy Targówek" zwracamy się z prośbą o:
1. wyjaśnienie dlaczego dopiero teraz dostajemy informacje o braku przyłącza wod-kan do budynków.
Zgodnie z prospektem informacyjnym z dnia 02.09.2016 r. załączonym do aktu notarialnego umowy przedwstępnej, w którym to prospekcie znajduje się harmonogram inwestycji, instalacje zewnętrzne i przyłącza miały być wykonane do 30.06.2016 roku.
2. opisanie szczegółowo procedury dot. wykonania przyłącza wodno-kanalizacyjnego w Urzędzie Dzielnicy i MPWiK tj.: złożenie pism o pozwolenia, zawiadomienia itd. z wyszczególnieniem wszystkich dat złożenia pism przez Państwa oraz dat uzyskanych odpowiedzi.
3. przesłanie kopi wniosku oraz umowy przyłączeniowej z MPWiK na dostawę wody oraz odbiór ścieków do osiedla Nowy Targówek.
Oczywiście rozumiemy, że mogą Państwo ukryć ceny w zawartej umowie zasłaniając się tajemnicą przedsiębiorstwa aczkolwiek nas interesują daty i terminy, a to chyba nie jest tajemnicą.
4. wyjaśnienie na czym polega problem z przetargiem prowadzonym przez MPWiK.
Jak Państwo napisali w przesłanym do nas piśmie, pozostają Państwo w nieustającym kontakcie z MPWiK oraz urzędami, więc udzielenie odpowiedzi na to pytanie nie powinno stanowić problemu."Co do MPWiK to też już próbuje się z nimi kontaktować od jakiegoś czasu, ale też jestem zbywana od działu do działu. Dzwoniłam do działu przetargów, tam odesłali mnie do jakiejś innej Pani z działu zakupów, ze niby mieła wiedzieć tam więcej

. W końcu udało mi się dostać tel kontaktowy (stacjonarny) do kierownika Działu Inwestycji, który będzie podobno umiał odpowiedzieć na wszystkie moje pytania.
Niestety ....nikt nie podnosi słuchawki. Generalnie odniosłam wrażenie, że nikt nie chce w MPWiK rozmawiać na temat tego przetargu zasłaniając się niewiedzą i odsyłając do kolejnych osób

albo też panuje tam taka sama dezinformacja jak w ATALU
Chyba jednak pozostaje tylko złożyć zapytanie w trybie dostępu do informacji publiczne, wtedy mają max 14 dni na udzielenie odpowiedzi.
pozdrawiamy