Witam,
Czy ktoś z Was wie lub zastanawiał się kto jest właścicielem i finansuje ten portal (BudujeSie.pl).
Będę mieszkał na Nowym Targówku (etap 2) i jak najbardziej takie forum przyszłych właścicieli i mieszkańców jest potrzebne, ale .....
Ale lubię wiedzieć na czyim garnuszku jestem i kto ma wpływ na całokształt.
Czasami lepiej zapłacić i być niezależnym np. od jakiegoś kartelu deweloperów.
Forum to świetna sprawa i narzędzie do wymiany poglądów, uzgadniania niektórych rzeczy między mieszkańcami.
Pamiętajcie, że deweloper a później spółdzielnia (zarządca) nie będzie działał na naszą korzyść tylko SWOJĄ (finansową), a Nam pozostanie płacić.
Pozdrawiam
ZET
Kto i Co
Re: Kto i Co
Portal jest amatorski i to raczej pasja, zjada prywatny czas, ale właśnie daje też nieco satysfakcji, bo pozwala porozmawiać o inwestycjach mieszkaniowych (i nie tylko) i podzielić się informacjami, którymi deweloperzy często nie chcą się dzielić.
A pomysł wziął się z tego, że założycielowi brakowało miejsca, w którym mógłby porozmawiać o zakupie własnego mieszkania i wymienić się doświadczeniami. Skoro brakowało, to trzeba je było stworzyć
Do tego, zwykle proces zakupu i wykończenia mieszkania przebiega podobnie, niezależnie od inwestycji i dewelopera, więc tu naprawdę wieloma rzeczami można się podzielić - wystarczy zapytać
Zapraszam do korzystania
A pomysł wziął się z tego, że założycielowi brakowało miejsca, w którym mógłby porozmawiać o zakupie własnego mieszkania i wymienić się doświadczeniami. Skoro brakowało, to trzeba je było stworzyć

Do tego, zwykle proces zakupu i wykończenia mieszkania przebiega podobnie, niezależnie od inwestycji i dewelopera, więc tu naprawdę wieloma rzeczami można się podzielić - wystarczy zapytać

Zapraszam do korzystania
Re: Kto i Co
Dziękuje za odpowiedz.
Przyznam się szczerze, że jestem bardzo miło zaskoczony
Pytałem, ponieważ w życiu różnie bywa i znam osobiście fora za którymi stoją dystrybutorzy, sklepy i czyjeś niezbyt czyste intencje. Nie mam nic przeciwko nawet takiej formie marketingu, ale powinno to być jasno wskazane.
Szukałem z wujkiem Google informacji co do właściciela (ew. zrzutek na nawy soft czy utrzymanie serwera) nic nie znalazłem dlatego moja reakcja może była trochę za ostra i podejrzliwa
Mam nadzieję, iż forum nie będzie tylko aktywne przed lub w trakcie zakupu czy odbioru mieszkania, ale pozwoli również na wymianę wszelkich informacji między mieszkańcami.
Jeszcze raz bardzo dziękuje za odpowiedź.
PS
Będziemy klikać w reklamy, aby drobniaków nie zabrakło na tak pożyteczną dla wielu osób pasję (hobby)
Przyznam się szczerze, że jestem bardzo miło zaskoczony

Pytałem, ponieważ w życiu różnie bywa i znam osobiście fora za którymi stoją dystrybutorzy, sklepy i czyjeś niezbyt czyste intencje. Nie mam nic przeciwko nawet takiej formie marketingu, ale powinno to być jasno wskazane.
Szukałem z wujkiem Google informacji co do właściciela (ew. zrzutek na nawy soft czy utrzymanie serwera) nic nie znalazłem dlatego moja reakcja może była trochę za ostra i podejrzliwa

Mam nadzieję, iż forum nie będzie tylko aktywne przed lub w trakcie zakupu czy odbioru mieszkania, ale pozwoli również na wymianę wszelkich informacji między mieszkańcami.
Jeszcze raz bardzo dziękuje za odpowiedź.
PS
Będziemy klikać w reklamy, aby drobniaków nie zabrakło na tak pożyteczną dla wielu osób pasję (hobby)

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”