Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna
Re: Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna
Ja mam termin na 27 lutego.
Mam odbiór do 28.02 nawet nie chce myśleć
że coś będzie nie tak 

Jak chaberr został poinformowany 18 stycznia i ma termin 27 lutego, to ja już nie wiem co za terminy dostaną ci, którzy na dzień dzisiejszy nie są umówieni 

nieciekawie
może jednak zaczną w tym tygodniu dawać znać.
nie chcę już dzwonić do Atala
edytuje
dostałam zaproszenie 14.02
wybrałam
uff, zdążą na czas 

nie chcę już dzwonić do Atala

edytuje

onaja pisze:edytujedostałam zaproszenie 14.02
wybrałam
uff, zdążą na czas
Gratuluję! ATAL sam skontaktował czy dzwoniłaś?
Sat pisze:onaja pisze:edytujedostałam zaproszenie 14.02
wybrałam
uff, zdążą na czas
Gratuluję! ATAL sam skontaktował czy dzwoniłaś?
Sam

Miałem wczoraj odbiór, wyszło w miarę ok, ale parę rzeczy mnie zmartwiło:
1. Wymiary wnęk kuchennych, jedna +6 cm, druga -7cm
2. Wszystkie ściany do przemalowania (ubrudzone, niedomalowane, porysowane)
3. Prawie wszystkie okna do regulacji, kilka framug do uszczelnienia. Polecam odbiór z kamerą termowizyjną
4. Zadrapania na okleinach okien, zwłaszcza tych balkonowych. Obity parapet
Podłogi i łazienka bez większych ubytków.
1. Wymiary wnęk kuchennych, jedna +6 cm, druga -7cm
2. Wszystkie ściany do przemalowania (ubrudzone, niedomalowane, porysowane)
3. Prawie wszystkie okna do regulacji, kilka framug do uszczelnienia. Polecam odbiór z kamerą termowizyjną
4. Zadrapania na okleinach okien, zwłaszcza tych balkonowych. Obity parapet
Podłogi i łazienka bez większych ubytków.
Uważajcie na "poprawki" od Atal po zgłoszonych usterkach.
Jestem już jakiś czas po odbiorze mieszkania.
Termowizja wykazała nieszczelności pod oknami. Klamki zamontowane krzywo. Okna też obite.
Poprawki polegają często na tym, że mówią, że coś zostało zrobione, a w rzeczywistości nic się nie zmienia.
Sprawdzałem termowizją po raz drugi mieszkanie i niektóre rzeczy zostały usunięte, ale problem z nieszczelnymi oknami pozostał.
Klamki były regulowane 3 razy, bez efektu. Zaczynam obawiać się, czy same okna zostały prawidłowo zamontowane.
Polecam dokładnie wszystko sprawdzać przed podpisaniem protokołu obioru.
Termowizja wykazała nieszczelności pod oknami. Klamki zamontowane krzywo. Okna też obite.
Poprawki polegają często na tym, że mówią, że coś zostało zrobione, a w rzeczywistości nic się nie zmienia.
Sprawdzałem termowizją po raz drugi mieszkanie i niektóre rzeczy zostały usunięte, ale problem z nieszczelnymi oknami pozostał.
Klamki były regulowane 3 razy, bez efektu. Zaczynam obawiać się, czy same okna zostały prawidłowo zamontowane.
prawego pisze:Uważajcie na "poprawki" od Atal po zgłoszonych usterkach.
Co masz na mysli piszac "przed podpisaniem protokolu odbioru"? Chodzi o "protokol odbioru poprawek"...?
Moze to glupie pytanie ale wlasnie jestem po odbiorze i zglosilismy 12 usterek z czego kilka "powazniejszych" jak np pecherz w szybie, liczne rysy szyb czy nierowna wylewka - do zeszlifowania. Mimo to podpisalismy protokol zdawczo odbiorczy bo... jak inaczej?

Ogolnie, fachowcy pomagajacy nam w odbiorze wspominali, ze mieszkanie otrzymujemy w calkiem dobrym/porownylwanym stanie w stosunku do innych M odbieranych przez nich w naszej inwestycji

ps.
Mamy tu przedstawicieli z ostatnich pietr? Mam nadzieje, ze wspolnota rozwazy montaz jakiegos zadaszenia dla balkonow na ost pietrach - chocby szklany stelaz.
Angrrr pisze:prawego pisze:Uważajcie na "poprawki" od Atal po zgłoszonych usterkach.
Co masz na mysli piszac "przed podpisaniem protokolu odbioru"? Chodzi o "protokol odbioru poprawek"...?
Moze to glupie pytanie ale wlasnie jestem po odbiorze i zglosilismy 12 usterek z czego kilka "powazniejszych" jak np pecherz w szybie, liczne rysy szyb czy nierowna wylewka - do zeszlifowania. Mimo to podpisalismy protokol zdawczo odbiorczy bo... jak inaczej?
Ogolnie, fachowcy pomagajacy nam w odbiorze wspominali, ze mieszkanie otrzymujemy w calkiem dobrym/porownylwanym stanie w stosunku do innych M odbieranych przez nich w naszej inwestycji
ps.
Mamy tu przedstawicieli z ostatnich pietr? Mam nadzieje, ze wspolnota rozwazy montaz jakiegos zadaszenia dla balkonow na ost pietrach - chocby szklany stelaz.
Masz rację, kwestia nazewnictwa

Jeśli chodzi o szklane zadaszenia na ostatnich piętrach to z tego co widziałem umowa przewidywała ich zrobienie. Natomiast dodatkowo płatne w zakresie konkretnych mieszkań.
Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”