Wkładki w zamkach i ich wymiana po odbiorze nowego mieszkania od dewelopera

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
wisnia

Wkładki w zamkach i ich wymiana po odbiorze nowego mieszkania od dewelopera

Postautor: wisnia » 28 lis 2017, 22:14

Może ktoś mi powie, jak wygląda sprawa z wymianą zamków / kluczy do nowego mieszkania odebranego od dewelopera Atal w inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie :?: Trzeba będzie wszystko wymienić, czy może dają dodatkowe wkładki zapieczętowane, albo jakiś moty w kluczami budowlanymi i docelowymi :?: Oczywiście lepiej by było, gdyby nie trzeba było wymieniać wszystkiego od nowa, bo to jednak zawsze jest dodatkowy koszt, a pewnie podczas wykańczania mieszkania, będzie liczył się każdy grosz, więc dobrze byłoby niepotrzebnie nie płacić za rzeczy, które nie są niezbędne :)

Angrrr

Re: Wkładki w zamkach i ich wymiana po odbiorze nowego mieszkania od dewelopera

Postautor: Angrrr » 29 lis 2017, 13:17

Nie jestem "techniczny" ale nam zostalo powiedziane, ze po odbiorze miaszkania, kazdy mieszkaniec dostanie koperte ze swoim zestawem kluczy. Te klucze, rzekomo, sa tak skonstruowane, ze po uzyciu w danym zamku przystosowuja sie do niego i nie moga byc uzyte w innym. Ciekawa technologia i zapewne nie do konca poprawnie to wytlumaczylem ale tak wlasnie zrozumialem przekaz ;)

agatellka

Postautor: agatellka » 30 lis 2017, 14:52

Angrr- wczoraj własnie takie klucze otrzymałam jak opisujesz :-)

Angrrr

Postautor: Angrrr » 30 lis 2017, 16:01

agatellka pisze:Angrr- wczoraj własnie takie klucze otrzymałam jak opisujesz :-)

Gratuluje i zazdroszczę. Sam nie moge sie mojego odbioru doczekac ;(

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”