[Etap II] Odbiory mieszkań od dewelopera / naprawa usterek w mieszkaniach - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
AgaDomino

[Etap II] Odbiory mieszkań od dewelopera / naprawa usterek w mieszkaniach - Piasta Towers

Postautor: AgaDomino » 16 wrz 2018, 12:21

Witajcie. 28 .09 odbiór mieszkania :D macie jakieś doświadczenia poodbiorowe? :lol: Były jakieś rażące błędy? Zwrócić na cos konkretnie uwagę? Pozdrawia 6 pietro :)

damroka17

Re: [Etap II] Odbiory mieszkań od dewelopera / naprawa usterek w mieszkaniach - Piasta Towers

Postautor: damroka17 » 19 wrz 2018, 12:56

AgaDomino pisze:Witajcie. 28 .09 odbiór mieszkania :D macie jakieś doświadczenia poodbiorowe? :lol: Były jakieś rażące błędy? Zwrócić na cos konkretnie uwagę? Pozdrawia 6 pietro :)

My mieliśmy odbiór tydzień temu. Nie odebraliśmy z uwagi na błędy - głównie w łazienkach: brak pionów, brak kątów prostych, rozmieszczenie odpływów pionu wod-kan nie było zgodne z projektem.
Oprócz tego pojawiały się usterki jak np.: zarysowania szyb, parapetów (zewnętrznych i wewnętrznych), ram okiennych, brak uszczelnień parapetów zewnętrznych, wystający przewód elektryczny z wylewki, ubytki tynku.

AgaDomino

Re: Re: [Etap II] Odbiory mieszkań od dewelopera / naprawa usterek w mieszkaniach - Piasta Towers

Postautor: AgaDomino » 23 wrz 2018, 7:37

Dziękuję za odpowiedź....
O kurde no to nie fajnie.... ile czasu zajmie poprawianie? Czyli mój optymizm może się okazać przesadzony. Ech... Widziałam że na chyba 3 piętrze już coś się dzieje :D bo rozswiecone wieczorami.

damroka17

Re: [Etap II] Odbiory mieszkań od dewelopera / naprawa usterek w mieszkaniach - Piasta Towers

Postautor: damroka17 » 26 wrz 2018, 13:31

AgaDomino pisze: ile czasu zajmie poprawianie?

Mają 30 dni na poprawki (w teorii, zobaczymy jak w praktyce wyjdzie), po tym czasie powinniśmy znów przystąpić do odbioru.

bargl

Postautor: bargl » 28 wrz 2018, 19:02

W praktyce w bloku pierwszym po 30 dniach ktoś dopiero się zgłosił w sprawie usterek, naprawione zostały po 2 miesiącach.

Poncki

Postautor: Poncki » 28 wrz 2018, 22:18

Praktycznie to wygląda tak że my zgłoszone usterki mamy już wszystkie naprawione. I zajęło im to dokładnie miesiąc co do dnia. Jedynie tylko na wymiane okna musimy poczekać aż przyjdzie nowe. A tak to reszta na tip top.

jack

Postautor: jack » 02 paź 2018, 10:30

Cześć!
Melduje się 4. piętro - jesteśmy już z żoną po remoncie i właśnie się wprowadziliśmy :D Odnośnie poprawek to jeśli jest to np. szlifowanie kątów, to polecam zrobić to samodzielnie lub ze swoją ekipą (szybciej). Jeśli nie chcecie działać samodzielnie, warto na kilka dni po odbiorze skontaktować się z ekipą budowlaną na osiedlu, co przyspieszy zdecydowanie cały proces. Panowie są bardzo mili i zależy im, aby każde mieszkanie było jak najszybciej oddane. U nas do poprawki były kąty, regulacja okien i jedna szyba do polerowania.

Powodzenia w wykończeniu i do zobaczenia!

Piotr K.

Postautor: Piotr K. » 07 paź 2018, 17:27

witam

u mnie po 2 tygodniach większość usterek chyba już poprawiona , nie znam się na tym dlatego zapłaciłem firmie 300 zł , przyszło 2 inż. ze swoimi zabawkami i sprawdzali od podłogi po sufit wszystko .
Z informacji jakie dostałem to czeka się od 2tygodni do max miesiąca .
Nie spieszy mi się boi tak na prąd dostałem termin 3 tygodnie

pozdrawiam m-84

wolf

Postautor: wolf » 08 paź 2018, 13:41

Witam wszystkich :D

U mnie pierwszy etap usuwania usterek zakończono po miesiącu :o 1-szy ponieważ wiele nie zostało chyba nawet ruszonych ? a niektóre zostały pogorszone przy próbie usunięcia :lol:
Przy okazji czy ktoś z Was ma również problem z włącznikiem światła ? Mianowicie do jednego z pomieszczeń jest umiejscowiony tak że nie ma szans na zamontowanie drzwi :lol: co gorsza, ścianka jest tak szeroka że mieści się tylko włącznik światła :lol:
Ponoć wszystko zgodne z projektem i tak wygląda cały pion (czyli nie tylko ja mam taki problem :roll: ), skoro tak jak rozwiązano problem u Was ?

Pozdrawiam :)

umara

Postautor: umara » 08 paź 2018, 21:32

Do jednego z pomieszczeń - masz na myśli łazienkę? Jeśli tak u nas było podobnie.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”