Instalacja odpływu liniowego w łazience - czy da się w nowym mieszkaniu (Piasta Towers)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Anow

Instalacja odpływu liniowego w łazience - czy da się w nowym mieszkaniu (Piasta Towers)

Postautor: Anow » 02 paź 2017, 13:42

A czy ktoś planuje zrobić odpływ liniowy w łazience zamiast tradycyjnej kabiny? Zastanawiam się jak z przygotowaniem istalacji i czy wylewka jest na tyle gruba by w ogóle było to możliwe.

Kuba

Re: Instalacja odpływu liniowego w łazience - czy da się w nowym mieszkaniu (Piasta Towers)

Postautor: Kuba » 02 paź 2017, 16:49

Hej,
My planujemy coś takiego zrobić, ew jedną większą kratkę po środku :)
Bo tak jak Ty nie chcemy kabiny, tylko bezpośrednio na płytkach :)
Myślę że spokojnie będzie można to zrobić, ew trochę podmurować i po kłopocie :)
Jakiś tydzień temu dopiero pomyślałem że w zmianach lokatorskich mogłem o to poprosić, to pewnie by od razu to zrobili :)
Pozdrawiam

Anow

Re: Instalacja odpływu liniowego w łazience - czy da się w nowym mieszkaniu (Piasta Towers)

Postautor: Anow » 02 paź 2017, 22:17

Hm...właśnie, zmiany lokatorskie. W zasadzie chyba jest jeszcze opcja żeby wprowadzać jakieś zmiany w instalacjach, prawda? Pewnie będzie to kosztować więcej milionów niż jeszcze w kwietniu, ale może jest to lepsza opcja niż bawienie się z tym po odbiorze:)

Kuba

Postautor: Kuba » 02 paź 2017, 22:27

No jest to jakaś opcja, ale czy na tym etapie zgodzą się jeszcze, a jak tak to ile to będzie kosztować.
Jak coś to daj znać ile by to Kosztowało i czy w wogole jeat możliwe :-)

Może po odbiorze nie będzie z tym tak źle. Trochę podkuc i zmienić kolanko/ rurkę :-) mam taką nadzieję, a jak nie to niski brodzik i też będzie. Choć, może być nam ciężko znaleźć taki 90/110 :-D

Kuba

Postautor: Kuba » 26 lis 2017, 14:42

Anow pisze:Hm...właśnie, zmiany lokatorskie. W zasadzie chyba jest jeszcze opcja żeby wprowadzać jakieś zmiany w instalacjach, prawda? Pewnie będzie to kosztować więcej milionów niż jeszcze w kwietniu, ale może jest to lepsza opcja niż bawienie się z tym po odbiorze:)

Hej, wprowadzales jeszcze te zmiany w swojej łazience?
Bo od kilku dni wertuje internet i natrafiłem na fajny odpływ liniowy, a mianowicie geberit cleanline, składa się z 2 elementów, ale wygląda obiecująco.
Co o nim sądzisz?
Pozdrawiam

ister

Postautor: ister » 26 lis 2017, 22:27

Ładny ten odpływ i chyba łatwo się go czyści, a to ma duże znaczenie, bo z doświadczenia wiem, że taki odpływ też się dosyć często zatyka, zwłaszcza jeśli z prysznica korzystają osoby mające dłuższe włosy :)

Kuba

Postautor: Kuba » 26 lis 2017, 23:09

ister pisze:Ładny ten odpływ i chyba łatwo się go czyści, a to ma duże znaczenie, bo z doświadczenia wiem, że taki odpływ też się dosyć często zatyka, zwłaszcza jeśli z prysznica korzystają osoby mające dłuższe włosy :)

No właśnie łady, i podobno łatwy w utrzymaniu :) tylko cena już trochę mniej ładna, ale jak ma być na dłuższy okres lat, to myślę że warto :)

adi

Postautor: adi » 26 lis 2017, 23:57

Cena faktycznie, zdecydowanie jest mniej przyjemna, ale wierz mi, że na tym nie ma co oszczędzać. Przykro się robi wtedy, jak kupisz tańszy odpływ, choć wcale nie tani, oczywiście ze stali nierdzewnej... na której po jakimś czasie zaczynają pojawiać się plamki rdzy. Lepiej chyba kupić tańszą umywalkę, baterię czy miskę klozetową - to wszystko łatwiej wymienić niż odpływ liniowy zalany w wylewce i pod płytkami :)

Anow

Postautor: Anow » 28 lis 2017, 17:50

My zrezygnowaliśmy z liniowego całkowicie. Zamiast tego po prostu pójdziemy w bardzo niski brodzik, który nie potrzebuje zabudowy. Kilka już takich widzieliśmy i wygląda to całkiem elegancko, a dużo mniej z tym zabawy, no i tańsze.

Kuba

Postautor: Kuba » 28 lis 2017, 19:17

Ja też zrezygnowałem, ale żona dalej to chce.
Choć patrząc na ceny brodziku który mi się podoba, to porównując do tego odpływu geberita to różnica jest tylko 200-300 zł.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”