Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)
Re: Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)
masakra jakas zero konkretnych prawdziwych informacji nikt nic nie wie.... zaczynam miec zła opinie na temat firmy inter-bud .Nie rozumiem tego ze taka firma ani głowna siedziba ani biuro sprzedazy nie ma zadnej informacji na temat tak duzej inwestycji ..poprostu dno i masakra .Co nas zatem czeka jesli nie zdaza z odbiorami do konca marca (a wyrazny zapis w umowie...odbiory w 4 kwartale 2017 lecz nie pozniej jak do konca marca 2018)....Życze wam szybkiego odbioru swojego M!
Re: Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)
Witam szanownych sąsiadów, czy ktoś z Was dostał dziś telefon od dewelopera w związku z odbiorami czy dalej cisza? Ja również dostałam informację na początku zeszłego tygodnia, że do kilku dni rozpocznie się ustalanie terminów - ciekawe ile to "kilka dni" w rzeczywistości.
Ciekawe co deweloper powie, jeśli mieszkania nie zostaną oddane w terminie (tj. do końca marca), a mieszkańcy zbiorowo wystąpią o odszkodowanie w związku z poniesionymi z tego tytułu kosztami...
Anow pisze:Ciekawe co deweloper powie, jeśli mieszkania nie zostaną oddane w terminie (tj. do końca marca), a mieszkańcy zbiorowo wystąpią o odszkodowanie w związku z poniesionymi z tego tytułu kosztami...
Hej, i tu się mylisz tak jak my. Przewertowałem ostatnio akt, i wyraźnie pisze, do końca marca zakończyć się mają prace budowlane, a przeniesienie własności najpóźniej do 30 czerwca. Także developer ma jeszcze sporo czasu.
Pozdrawiam
Nie wydaje Wam się to wszystko niepokojące? Deweloper twierdzi, że opóźnień nie ma. Że budowa została zakończona w IV kwartale 2017 r. Z jakiego więc powodu tak długo trwają czynności urzędowe związane z uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie? Coś tam pewnie jest nie tak... 

Jest to trochę niepokojące, aczkolwiek moja znajoma twierdzi że to kompletnie normalne i takie formalności trwają ok. 3 miesięcy. Czy ktoś z Was planuje dzwonić do dewelopera w tym tygodniu? Bez sensu chyba żebyśmy ich bombardowali pojedynczo.
Ciekawa sytuacja. Ja dzisiaj dzwonilem i Pani z biura przy piastow poinformowala mnie ze w tym tygodniu beda dzwonic w sprawie odbiorow. Jednak na . az kipi na ten temat. Jedni twierdza ze nie wiadomo kiedy beda odbiory a drudzy maja inne informacje. Najlepsza jest sytacja taka ze podobno nieoficjalnie kilka mieszkan jest juz oddanych i widac jak ktos remontuje. Jednym slowem zenada.... chociaż zeby stolarza wpuscili na pomiar kuchni...
Hmm ale można wejść na pomiary... Przynajmniej my jakiś czas temu wchodziliśmy... Z tego co wiem odbiory na 100% rusza w tym tygodniu. Taką informację dostałam, mam nadzieję że już ostateczną i pewna!!
Dzwonią. Mam jutro odbiór o 14 

A mogę wiedzieć jaki masz numer mieszkania?:)
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”