Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)
Re: Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)
Mamy pierwszy luty. Do kogoś się już odezwali w sprawie odbioru?
Re: Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)
bargl pisze:Mamy pierwszy luty. Do kogoś się już odezwali w sprawie odbioru?
Dzwoniłam tam dziś, raczej w przeciągu dwóch tygodni nie ma co się spodziewać odbiorów.

Powiedzieli z czego wynika przesunięcie odbiorów?
Najpierw to miał być przełom grudnia/stycznia, później przełom stycznia/lutego...
Najpierw to miał być przełom grudnia/stycznia, później przełom stycznia/lutego...
Ja też dziś dostałam informację, że przez najbliższe 2 tygodnie nic się w tym temacie nie zmieni - odbiory mogą przesunąć się niestety na koniec lutego / początek marca. Podobno wciąż nie ma pozwolenia na użytkowanie.
Dostałem informację dzisiaj że już straż i cała reszta urzędników była ale czekają na decyzję w dalszym ciągu...
Pozostaje nam tylko czekać cierpliwie. Przynajmniej wiemy ze przez 2 tyg nic sie nie zmieni tak jak piszecie ... i nie ma co tam dzwonic i sie denerwowac
Ja też dziś dzwoniłam, powiedzieli, że nadal nie jest znana data odbiorów...
Szkoda, bo nie wiem nadal, na kiedy mogę się umówić z firmą specjalizującą się w dziedzinie odbiorów technicznych, a terminy u nich około miesiąca
Gdyby w grudniu nie informowali, że do połowy lutego planują oddać mieszkania, to pewnie spokojniej byśmy do tego podchodzili, a tak każdy się nastawił niepotrzebnie...Cierpliwości życzę wszystkim przyszłym Sąsiadom
Pozdrawiam
Sąsiadka z drugiego piętra 

Dzwoniliśmy dziś tam i powiedziano nam ze odbiory będą ( o ile wszystko będzie w porządku) do 14 dni bo tyle mają czasu na wystawienie pozwoleń . Podejrzewam że będą dzwonić koniec lutego początek marca .
Pozdrawiam sąsiadka z 3 piętra
Pozdrawiam sąsiadka z 3 piętra

Pol pisze:macie kogoś do obiorów mieszkań? jak oceniacie inwestycję z zewnątrz?
będą problemy z deweloperem.
z konta kolegi
Rafik
My będziemy korzystali z firmy Odbiory Kraków (http://odbioryarchitekt.wixsite.com/odb ... zkankrakow lub https://www...com/odbiormieszkania/). Koszt odbioru 400 zł. Myślimy z mężem, że lepiej powierzyć to profesjonalistom, bo pójdzie im to zapewne sprawniej, wszystko sprawdzą, a nam nie wszystko może przyjść do głowy, poza tym wszelkie uwagi w protokole odbioru merytorycznie wyjaśniają deweloperowi. Inwestycja nie wygląda źle, zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz, ale wszystko wyjdzie dokładnie podczas odbioru. Mam jednak nadzieję, że będzie dobrze

Potwierdzam, wczoraj rozmawiałem z Panią z biura przy piasta Tower i poinformowała mnie, że odbiór możliwy będzie za 2 tygodnie
z takich informacji dodatkowych dowiedziałem się że dostawca telewizji, internetu będzie TOYA a z prądem jest taka sytuacja ze trzeba bedzie po odbiorze jechać do biura na Grzegórzki i odebrać umowę administracyjna i z nią jechać to wybranego dostawcy energii ale z tego z mówili to najwięcej osób wybiera Tauron. Co o nim myślicie? Warto?

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”