[Etap I] Przeniesienie własności mieszkań u notariusza 1 budynek - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
A&G

Re: [Etap I] Przeniesienie własności mieszkań u notariusza 1 budynek - Piasta Towers

Postautor: A&G » 02 lip 2018, 13:33

Hej,
Czy ktoś z Was przeniósł już może własność? Czy my jako nabywcy musimy coś gdzieś jeszcze załatwiać czy wszystkim zajmuje się notariusz? :)

jkmb

Re: [Etap I] Przeniesienie własności mieszkań u notariusza 1 budynek - Piasta Towers

Postautor: jkmb » 08 lip 2018, 14:52

Ja jestem już od prawie miesiąca po :) ale czytając od tych odległych terminach tutaj sama nie wiem, jak to się udało...
Za 47-metrowe mieszkanie opłaty u notariusza zamknęły się 1600 zł. W tym jest cena za wypisy - do Wydziału Ksiąg Wieczystych, do Wydziału Geodezji, dla strony kupującej. Deweloper za swój wypis płaci sam. A za wypis przesyłamy do Urzędu Skarbowego notariusz nie pobiera opłaty.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”