Jakiej wielkości łóżko do sypialni - dyskusja na forum - Piasta Towers Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Boo123

Jakiej wielkości łóżko do sypialni - dyskusja na forum - Piasta Towers Kraków

Postautor: Boo123 » 06 paź 2017, 12:24

Witajcie,
Sąsiedzi ciekawi mnie jak duże łóżka planujecie do sypialni, które za wielkie nie są :( zaleca się aby takie łóżka miały minimum 160x200 ale czy w naszych niespełna 10m pokojach będzie na to miejsce?

Jakie macie doświadczenia? Bo mnie na razie ciężko sobie wyobrazić taki metraż a do mieszkań ,z tego co wiem jeszcze wpuszczać nie chcą

fero

Re: Jakiej wielkości łóżko do sypialni - dyskusja na forum - Piasta Towers Kraków

Postautor: fero » 06 paź 2017, 19:14

Jeśli o mnie chodzi, to też się zastanawiałem nad tym, jakiej wielkości łóżko do sypialni wybrać i miałem dokładnie takie same dylematy, bo z jednej strony sypialnia niewielka, a z drugiej, warto by się jednak dobrze wyspać :) W związku z tym zastanawiałem się nad materacem 140x200, ale wszyscy, których pytałem odradzają mi to, że jednak optymalnie jest 160x200 i chyba jednak na takiej wielkości się zdecyduję... Będzie się musiał zmieścić, choć dużo więcej się tam już nie zmieści poza łóżkiem i szafą :)

onaja

Re: Jakiej wielkości łóżko do sypialni - dyskusja na forum - Piasta Towers Kraków

Postautor: onaja » 07 paź 2017, 11:03

My 1 niespełna 12 metrowej sypialni będziemy mieli łóżko z materacem 180 na 200 8-) sypialnia ma być sypialnią - oczywiście zmieści się jeszcze szafa typu Komandor.

kraklove

Postautor: kraklove » 07 paź 2017, 22:30

Polecam 160x200. Dobrym rozwiązaniem jest rozrysowanie sobie wszystkiego kredą na betonie, kiedy już będzie możliwość wejścia do mieszkania :)

fero

Postautor: fero » 08 paź 2017, 14:20

Ja jeszcze przed wejściem do mieszkania rysowałem kredą na asfalcie kontur sypialni, a na nim kontury mebli, materaca itp. Podobnie z innymi pomieszczeniami :) Ale to tylko mazanie kredą, wiadomo, że realnie to wszystko będzie wyglądało inaczej.

Boo123

Postautor: Boo123 » 09 paź 2017, 15:36

Fajna sprawa z tym rysowaniem kredą na asfalcie. Muszę spróbować.

Fero z Twojego posta wnioskuje że już byłeś w mieszkaniu?
Mogę wiedzieć jak Ci się to udało? :D

fero

Postautor: fero » 10 paź 2017, 10:14

Nie, ale to nie jest moje pierwsze mieszkanie, generalnie to nie wpycham się na budowę, bo też o tyle nie ma to sensu, że mieszkanie w trakcie budowy robi zupełnie inne wrażenie, niż już gotowe, podobnie jak mieszkanie bez mebli robi inne wrażenie, niż umeblowane. Chodzi o odczucia odnośnie wielkości itp.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”