Bryła budynki już stoi, coś chyba jeszcze na ostatnich piętrach robią.
wjesiek pisze:Co będzie na tym placu zabaw? Teren nie wygląda na zbyt duży. Ciekawe czy deweloper wysłucha prósb mieszkańców Piasta Towers, żeby w tym miejscu zrobić boisko do gry dla starszych dzieci.
Poza tym bardzo słabo ze strony deweloperów, że nie potrafili się porozumieć w kwestii przejścia pomiędzy osiedlem Piasta Towers a Viva Piast. W Krakowie obowiązuje zakaz grodzenia, ale nie powoduje to nakazu łączenia. Co za tym idzie każdy z inwestorów wymyślił sobie zagospodarowanie terenu w ten sposób, żeby nie dało się przejść pomiędzy działkami, a tym samym mieszkańcy nie mogli np. skorzystać z pobliskiej Żabki czy paczkomatu Allegro, Orlenu czy InPostu.
michok pisze:wjesiek pisze:Co będzie na tym placu zabaw? Teren nie wygląda na zbyt duży. Ciekawe czy deweloper wysłucha prósb mieszkańców Piasta Towers, żeby w tym miejscu zrobić boisko do gry dla starszych dzieci.
Poza tym bardzo słabo ze strony deweloperów, że nie potrafili się porozumieć w kwestii przejścia pomiędzy osiedlem Piasta Towers a Viva Piast. W Krakowie obowiązuje zakaz grodzenia, ale nie powoduje to nakazu łączenia. Co za tym idzie każdy z inwestorów wymyślił sobie zagospodarowanie terenu w ten sposób, żeby nie dało się przejść pomiędzy działkami, a tym samym mieszkańcy nie mogli np. skorzystać z pobliskiej Żabki czy paczkomatu Allegro, Orlenu czy InPostu.
W ogóle jeśli chodzi o zabudowę Piasta Towers, to woła to o pomstę do nieba. Oglądałem tam jakiś czas temu mieszkanie z wtornego i byłem wręcz przytłoczony odległosciami między budynkami. Na osiedlu jest szaro i nieprzyjemnie. Kolejne etapy 6,7 wizualnie wyglądają gorzej od reszty. Etap 8 to w ogóle jakaś kpina, całkowicie oderwany blok od reszty.
Po drugiej stronie dombud ze swoją konserwatywną zabudową wypada zdecydowanie lepiej. Szerokie chodniki, duże odległości pomiędzy budynkami. A kolejne etapy jakościowo wyglądają lepiej od tych starszych - zupełnie na odwrót jak w Interbudzie.
Słabo!
slawek_d pisze:michok pisze:wjesiek pisze:Co będzie na tym placu zabaw? Teren nie wygląda na zbyt duży. Ciekawe czy deweloper wysłucha prósb mieszkańców Piasta Towers, żeby w tym miejscu zrobić boisko do gry dla starszych dzieci.
W ogóle jeśli chodzi o zabudowę Piasta Towers, to woła to o pomstę do nieba. Oglądałem tam jakiś czas temu mieszkanie z wtornego i byłem wręcz przytłoczony odległosciami między budynkami. Na osiedlu jest szaro i nieprzyjemnie. Kolejne etapy 6,7 wizualnie wyglądają gorzej od reszty. Etap 8 to w ogóle jakaś kpina, całkowicie oderwany blok od reszty.
Po drugiej stronie dombud ze swoją konserwatywną zabudową wypada zdecydowanie lepiej. Szerokie chodniki, duże odległości pomiędzy budynkami. A kolejne etapy jakościowo wyglądają lepiej od tych starszych - zupełnie na odwrót jak w Interbudzie.
Słabo!
O jakiś ukryty zwolennik konkurencyjnego inwestora... Słabe
Piast pisze:To jeszcze takie zdjęcie z budowy osiedla Viva Piast - II i III etap, choć zastanawiam się, czy tam gdzie stoi ten żuraw, to nie jest już zaplanowana kolejna budowa.
Ciekawi mnie zagospodarowanie terenu osiedla i to, jak te bloku będą blisko siebie kiedyś, jak już wszystko zbudują.
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości