Witam.
Czy mógłbym prosić o informację na temat zagospodarowania przestrzennego dla terenu oznaczonego na czerwono?
Obecnie są tam jakieś fabryki/zakłady. Interesuje mnie, czy powstanie tu zabudowa mieszkaniowa w przyszłości?
Wiem że Inter-Bud nie kupił już w tym miejscu gruntów pod osiedle Piasta Towers, ponieważ tereny te nie były dostępne do kupienia. Tak powiedziano mi w biurze sprzedaży. Ma ktos może wiecej informacji na ten temat?
W internecie znalazłem jeszcze takie zdjęcie jak poniżej.
Zdaje się, że na tym zdjęciu tereny o które mi chodzi są tu jak zaznaczę na czerwono. I jest tam oznaczenie U, więc chyba nie zabudowa mieszkaniowa.
Pozdrawiam.
Okolica i tereny przed budynkami nr 6 i 7 Piasta Towers w Krakowie
Re: Okolica i tereny przed budynkami nr 6 i 7 Piasta Towers w Krakowie
Odsyłam do projektu MPZP "Mistrzejowice-Północ", ponownie wyłożonego do dyskusji.
bip.krakow.pl/?dok_id=95424
Zapis dot. opisu położonych na północ działek o oznaczeniu U10 i U13 (strona 6):
U.2, U.4, U.7, U.8, U.9, U.10, U.14 - Tereny zabudowy usługowej o podstawowym przeznaczeniu pod zabudowę budynkami usługowymi (w tym: inkubatory przedsiębiorczości, parki technologiczne, centra technologiczne, usługi wysokich technologii) lub zabudowę obiektami przemysłu wysokich technologii albo budynkami wykorzystywanymi na potrzeby rzemiosła.
i) U.1, U.3, U.5, U.6, U.11, U.12, U.13, U.15, U.16, U.17, U.18 - Tereny zabudowy usługowej, o podstawowym przeznaczeniu pod zabudowę budynkami usługowymi.
Co ciekawe znikła projektowana pierwotnie droga dojazdowa na północ od budowanych budynków 6 i 7 i tym cypelkiem z "etapem II" - więc wszelkie drogi w okolicy osiedla (oprócz KDL na południu osiedla) miałyby teraz być w zasadzie ślepe i służyć wyłącznie jako osiedlowe. Ciszej.
Viva Piast ma najwyraźniej problem z przekwalifikowaniem U na MW/U, bo gdzieś mi mignęło, że chcieli tam stawiać 7 bloków a mają MW tylko w rejonie obecnie rozpoczętej budowy. Warszawski deweloper zderzył się z krakowskimi urzędnikami, klepią chyba wszystko jak popadnie, choć tu widać że niekoniecznie
bip.krakow.pl/?dok_id=95424
Zapis dot. opisu położonych na północ działek o oznaczeniu U10 i U13 (strona 6):
U.2, U.4, U.7, U.8, U.9, U.10, U.14 - Tereny zabudowy usługowej o podstawowym przeznaczeniu pod zabudowę budynkami usługowymi (w tym: inkubatory przedsiębiorczości, parki technologiczne, centra technologiczne, usługi wysokich technologii) lub zabudowę obiektami przemysłu wysokich technologii albo budynkami wykorzystywanymi na potrzeby rzemiosła.
i) U.1, U.3, U.5, U.6, U.11, U.12, U.13, U.15, U.16, U.17, U.18 - Tereny zabudowy usługowej, o podstawowym przeznaczeniu pod zabudowę budynkami usługowymi.
Co ciekawe znikła projektowana pierwotnie droga dojazdowa na północ od budowanych budynków 6 i 7 i tym cypelkiem z "etapem II" - więc wszelkie drogi w okolicy osiedla (oprócz KDL na południu osiedla) miałyby teraz być w zasadzie ślepe i służyć wyłącznie jako osiedlowe. Ciszej.
Viva Piast ma najwyraźniej problem z przekwalifikowaniem U na MW/U, bo gdzieś mi mignęło, że chcieli tam stawiać 7 bloków a mają MW tylko w rejonie obecnie rozpoczętej budowy. Warszawski deweloper zderzył się z krakowskimi urzędnikami, klepią chyba wszystko jak popadnie, choć tu widać że niekoniecznie

kodiaq44 pisze:Viva Piast ma najwyraźniej problem z przekwalifikowaniem U na MW/U, bo gdzieś mi mignęło, że chcieli tam stawiać 7 bloków a mają MW tylko w rejonie obecnie rozpoczętej budowy. Warszawski deweloper zderzył się z krakowskimi urzędnikami, klepią chyba wszystko jak popadnie, choć tu widać że niekoniecznie
Mozna prosic zrodlo informacji, ze Viva Piast ma tam miec 7 budynkow, a nie tylko ten jeden obecnie budowany?
blakeg1 pisze:kodiaq44 pisze:Viva Piast ma najwyraźniej problem z przekwalifikowaniem U na MW/U, bo gdzieś mi mignęło, że chcieli tam stawiać 7 bloków a mają MW tylko w rejonie obecnie rozpoczętej budowy. Warszawski deweloper zderzył się z krakowskimi urzędnikami, klepią chyba wszystko jak popadnie, choć tu widać że niekoniecznie
Mozna prosic zrodlo informacji, ze Viva Piast ma tam miec 7 budynkow, a nie tylko ten jeden obecnie budowany?
Otóż jak wyżej - na chwilę obecną nic nie wskazuje na to, żeby Viva Piast składał się z więcej niż jednego budynku. 7 wskazywał deweloper w Uwagach do pierwotnego projektu planu wyłożonego we wrześniu 2020 (strona 13) https://www.bip.krakow.pl/plik.php?zid=286594&wer=0&new=t&mode=shw
Obecna iteracja projektu (rysunek) wskazuje ze pozwolenie na mieszkaniówkę jest tylko w obrębie tego jednego budynku.
https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=95424
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”