Czy ktoś z Was malował bezpośrednio ściany?
Tzn. bez gładzi, bez szlifowania, po prostu takie jakie zastał.
Interesuje mnie jak to wyszło.
pzdr
Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)
Re: Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)
Trochę gładzi na docierki . A resztę załatwi dobra farba. Generalnie ściany są dobrze dotarłe.
Re: Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)
No ja polecam malowanie Magnatem, chociaż może faktycznie nie bezpośrednio na gołe ściany. Gładzenie nie jest taką trudną rzeczą jaka może się wydawać. 

Wszystko zależy jakie ściany miałeś w momencie odbioru.
U nas były całkiem nieźle zrobione więc były tylko drobne poprawki.
U nas były całkiem nieźle zrobione więc były tylko drobne poprawki.
Warto może dodać, że jeśli ktoś ma z problem z nierównymi ścianami to mogę polecić gładź Acryl Putz. A warto to zrobić, bo jednak ściany pomalowane farbą mocniej uwidaczniają nierówności. Ale tak jak wspomniałem wcześniej - gładzenie nie jest znowu takiego trudne.
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”