Szkoła podstawowa / do jakiej szkoły podstawowej jest przypisany blok - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
M_2018

Szkoła podstawowa / do jakiej szkoły podstawowej jest przypisany blok - Piasta Towers

Postautor: M_2018 » 14 paź 2018, 13:34

Drodzy sąsiedzi.

Czy ktoś orientuje się do jakiej obwodowej szkoły podstawowej przypisany jest nasz blok (1)? Nie mogę znaleźć takiej informacji w sieci. :(

ziebulka1982

Re: Szkoła podstawowa / do jakiej szkoły podstawowej jest przypisany blok - Piasta Towers

Postautor: ziebulka1982 » 16 paź 2018, 8:37

Wynika że jest to SP 144 natomiast moja córka chodzi do SP 92 na osiedlu Kalinowym. Świetna szkoła polecam z czystym sumieniem a mam spore doświadczenie w kwestii szkół podstawowych. Przede wszystkim działa tam świetlica która czynna jest do godziny nawet o 20-stej (choć raczej mało kto trzyma dziecko aż do tej godziny)ale spokojnie nawet do 18 można po dziecko przyjść, bezpośrednio do szkoły przylega MDK im. Korczaka.

M_2018

Re: Szkoła podstawowa / do jakiej szkoły podstawowej jest przypisany blok - Piasta Towers

Postautor: M_2018 » 17 paź 2018, 7:08

ziebulka1982 pisze:Wynika że jest to SP 144 ...

Z czego wynika? Też tak sądziłam. Jednak lokal wyborczy jest w SP 77 więc zaczęłam szukać jak to jest i nie znalazłam :(

Chciałam poczytać opinie itp. o naszej podstawówce, bo wiem, że są różne placówki.

Dzięki za informację o 92, jednak nie mieszkając w tamtym okręgu to pewnie trudno będzie się tan dostać :roll:

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”