Miejsca postojowe ogólnodostępne w sąsiedztwie na osiedlu Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Sdr

Re: Miejsca postojowe ogólnodostępne w sąsiedztwie na osiedlu Piasta Towers

Postautor: Sdr » 21 lip 2018, 14:05

Witam. Jestem bardzo zirytowany ta sytuacja, bo i miejsc nie ma, plus z tego co czytam czynsz wychodzi droższy niż był obiecywany. Rozumiem że kasa jest dla dewelopera najważniejsza ale wg prawa powinna być zapewniona odpowiednia ilość miejsc postojowych zgodnie z wskaźnikiem planu miejscowego.
Mam pytanie, o jaki etap drugi chodzi? Przecież drugi budynek to był etap drugi a tam już skończyli.

Boo123

Postautor: Boo123 » 21 lip 2018, 14:32

Nasze osiedle nie będzie się skladac tylko z tych 5 bloków (etap I) właśnie.

mieszkania.inter-bud.pl/mieszkania-na-sprzedaz-piasta-towers

Na dole jest plan naszego osiedla i jak widać będzie etap 2 i 3. I tam mają ponoć powstać miejsca ogólnodostępne.

tamyta

Postautor: tamyta » 24 lip 2018, 14:36

Na stronie biura projektowego, które projektowało nasze osiedle są wizualizacje i można zobaczyć, jak mniej więcej będzie wyglądało nasze osiedle. Jest pokazany zarys następnych etapów, gdzie widać planowane wysokości budynków, planowane miejsca postojowe itp. Wiadomo, to jest jedynie wizualizacja...

agencjaa4.pl

W zakładce "projekty" jest Osiedle Piasta Kołodzieja.

pozdrawiam

jack

Postautor: jack » 02 paź 2018, 11:17

novy pisze:
KKP2 pisze:U nas się nie popisuja z tym parkingiem według mnie to jest porażka dewelopera.... Dom bud po drugiej stronie ma mnóstwo miejsc postojowych a u nas.....

Na dodatek miejsca w parkingowe w Dom-Bud były za free plus kazde mieszkanie ma komórkę lokatorską :) Da się ??

W Dom-Bud nie można było wykupić miejsca prywatnego, tak więc wcale nie jest tam tak kolorowo. Myślałem nad kupnem mieszkania w tamtej inwestycji, ale wskaźnik miejsc postojowych do ilości mieszkań miał wynieść zaledwie 65%.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”