Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Inter-Bud - Piasta Towers Kraków (etap I)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Boo123

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Inter-Bud - Piasta Towers Kraków (etap I)

Postautor: Boo123 » 23 mar 2018, 16:00

My właśnie dostaliśmy dziwnego maila z biura z wykazem usterek, gdzie sporo ma status do weryfikacji i numer do osoby z którą się kontaktować. Dziwne...

hakimm

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Inter-Bud - Piasta Towers Kraków (etap I)

Postautor: hakimm » 23 mar 2018, 20:52

Witam,
również jestem po odbiorze mieszkania, generalnie jakość robót budowlanych ok w jednym miejscu nieduże wybrzuszenie na wylewce i jeden narożnik zapadnięty tynki i kąty do niewielkiej poprawy gorzej ze stolarką okienną wiele rys wżery i porysowane parapety przy szpaletach okiennych praktycznie wszystkie okna do regulacji. Trochę byłem w szoku że nie było prądu na mieszkaniu do sprawdzenia instalacji elektrycznej :-( rozumiem że trzeba sobie indywidualnie założyć licznik ale inny krakowski deweloper (parę ładnych lat temu) nie miał z tym problemu aby w trakcie odbioru był prąd na mieszkaniu.

hakimm

Postautor: hakimm » 23 mar 2018, 21:11

Boo123 pisze:My właśnie dostaliśmy dziwnego maila z biura z wykazem usterek, gdzie sporo ma status do weryfikacji i numer do osoby z którą się kontaktować. Dziwne...

Czy ktoś inny też coś podobnego dostał?? że usterki do weryfikacji oczywiście że mają prawo bronić jakości swoich prac ale kwestia porysowanych szyb parapetów grzejników braku kątów złej wylewki itp (mam na myśli ewidentne niedociągnięcia) to trochę chore, tym bardziej że odbiór mieszkania nie odbywa się jednostronnie tylko z przedstawicielem dewelopera a w moim przypadku również z przedstawicielem wykonawcy. Co ja znowu mam tracić czas aby drugi raz przykładać im poziomice?? albo pokazywać że jest rysa a jej nie powinno być??
pozdrawiam

Boo123

Postautor: Boo123 » 23 mar 2018, 21:24

Niestety wskazana osoba nie odbierała telefonu, więc nie wiemy co ten mail ma znaczyć. Jeśli faktycznie.maja zastrzeżenia to jest to porażka, gdyż rysy na szybach były ewidentne i ubytki w parapetach a to było podane jako do weryfikacji.

Kuba

Postautor: Kuba » 23 mar 2018, 21:50

Gaiczki pisze:Zgloszone na protokole usterki sa naprawiane na biezaco. Nie zmienialismy tej wkladki w drzwiach i budowlancy wchodza bez informowania nas o tym iz cos poprawiaja. Gdy kolejny raz przychodziny na mieszkanie to widzimy ze coś zostalo naprawione. Oprocz tego mamy tam swoje rzeczy i sprzet naszej ekipy od remontow jak narazie nic nie zginelo jakby ktos pytal :D

To ja czekam i czekam...
Ostatnio natknąłem się na chłopaków od tynków, wracali z naszego budynku bo już wiecej nie mieli poprawek, a ja na to, co z moim mieszkaniem, bo też mam poprawki tynku, a oni na to że nie mają zgłoszenia. jakiesz zamieszanie z tym jest. W poniedziałek muszę znowu iść do biura i się pytać.
Także pilnujcie sobie tego :)

A jak nie przyjdą to samemu się to zrobi, bo nie będę czekał z kawałeczkiem ściany ąż przyjdą i poprawią...;/

hakimm

Postautor: hakimm » 28 kwie 2018, 18:53

Witam,
jak u sąsiadów z wykonaniem poprawek wskazanych przy odbiorze?? Czy z porysowanymi szybami u kogoś już coś zrobili? albo dostaliście jakieś info co z tym zamierzają zrobić i kiedy? U mnie cisza ze strony developera.
pozdrawiam

Sebastian

Postautor: Sebastian » 28 kwie 2018, 19:18

Wczoraj dostałem maila żeby przyjść podpisać protokół naprawy usterek. Co prawda większość sam poprawiłem ale niech będzie. Co do szyb to był jakiś czas temu gość, zaczął poladowac i pękła szyba więc zakwalifikował do wymiany (łącznie cztery szyby). I w sumie od tamtej pory cisza. Będę w poniedziałek w biurze ale nic nie podpisze puki nie wymienia mi okien. Jak czegoś więcej się dowiem to dam znać na forum

Kuba

Postautor: Kuba » 28 kwie 2018, 20:52

Hej. U nas szybę wypolerowali i wyregulowali okna. Jeszcze im uszczelki zostały.
I też właśnie dostaliśmy email z poprawionymi usterkami i żeby podpisać, tylko że chyba na 8 wymienionych to 3 wykonali, i właśnie muszę iść do biura i to wyjaśnić. O co kaman.

Marianoitaliano

Postautor: Marianoitaliano » 12 maja 2018, 18:50

Witam, rownież kupiłem mieszkanie od Inter-Budu (mhouse) i chciałbym Państwa zapytac, czy bezpośrednio po wykonaniu odbioru mozna udać sie do Tauronu(w ten sam dzien), czy trzeba mieć jeszcze dodatkowe dokumenty z Inter-Budu, których nie otrzymuje sie w dniu odbioru? Pozdrawiam.

Kuba

Postautor: Kuba » 12 maja 2018, 20:38

Marianoitaliano pisze:Witam, rownież kupiłem mieszkanie od Inter-Budu (mhouse) i chciałbym Państwa zapytac, czy bezpośrednio po wykonaniu odbioru mozna udać sie do Tauronu(w ten sam dzien), czy trzeba mieć jeszcze dodatkowe dokumenty z Inter-Budu, których nie otrzymuje sie w dniu odbioru? Pozdrawiam.

Hej,
Po odbiorze musisz udać się jeszcze do administracji, i tam dopiero dostaniesz potrzebne dokumenty.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”