Czynsz i opłaty za mieszkania - Osiedle Banacha w Krakowie

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Gazela

Czynsz i opłaty za mieszkania - Osiedle Banacha w Krakowie

Postautor: Gazela » 17 cze 2017, 8:10

Witam, mam pytanko do osób, które już kupiły mieszkania na powstającym osiedlu na ul. Banacha. Czy wiecie już może jakie będą koszty czynszu? Wstępnie otrzymałam informacje w biurze dewelopera, że podstawowe koszty wynoszą 3-4 zł za m2? To dość dużo stosunkowo do innych inwestycji w Krakowie.

b0recki

Re: Czynsz i opłaty za mieszkania - Osiedle Banacha w Krakowie

Postautor: b0recki » 17 cze 2017, 10:43

Gazela pisze:Witam, mam pytanko do osób, które już kupiły mieszkania na powstającym osiedlu na ul. Banacha. Czy wiecie już może jakie będą koszty czynszu? Wstępnie otrzymałam informacje w biurze dewelopera, że podstawowe koszty wynoszą 3-4 zł za m2? To dość dużo stosunkowo do innych inwestycji w Krakowie.

Jeżeli 3-4zł za m2 czynszu okaże się prawdą to będzie to ok poziom. przy 50metrowym mieszkaniu czynsz 200zł to bardzo tanio. Trzeba jeszcze brac pod uwagę że w czynszu jest ogrzewanie i cwu. Także poza czynszem bedzie tylko prad / internet. Czynsz bedzie tylko ustalony w poczatkowym etapie przez Dewelopera ktory bedzie zarzadzał budynkiem do czasu ustanowienia sie Wspolnoty Mieszkaniowej.
Co do rzeczywistych wysokości dowiemy się jak odbierzemy mieszkania. Narazie takowe jeszcze się nie rozpoczęły.

Gazela

Postautor: Gazela » 17 cze 2017, 14:25

Witam ponownie :) w takim razie osoba sprzedająca mieszkania w biurze deweloper udzieliła mi mylącej informacji, ponieważ poinformowała mnie, że koszt 3-4 zł to tylko administracja bez mediów o których piszesz.

b0recki

Postautor: b0recki » 17 cze 2017, 14:43

Gazela pisze:Witam ponownie :) w takim razie osoba sprzedająca mieszkania w biurze deweloper udzieliła mi mylącej informacji, ponieważ poinformowała mnie, że koszt 3-4 zł to tylko administracja bez mediów o których piszesz.

To o tym nie napisałeś...nikt nie wie ponieważ nikt jeszcze nie płacił żadnego czynszu:)

bass

Postautor: bass » 18 cze 2017, 12:29

A ja ostalem informacje ze bedzie to 7-8 zł z zaliczkami na wode i ogrewanie. To jak to jest naprawde?

b0recki

Postautor: b0recki » 18 cze 2017, 13:13

bass pisze:A ja ostalem informacje ze bedzie to 7-8 zł z zaliczkami na wode i ogrewanie. To jak to jest naprawde?

Obstawiam że nikogo nie wprowadzono w błąd = kwota 3-4zł za m2 to cena rzeczywiście samej administracji, funduszu remontowego, utrzymawania i wind i części wspolnych. Kwota 7-8zł to kwota całego czynszu wraz z zaliczkami na CO i CWU. Trzeba brać pod uwagę to że zawsze na poczatku dopóki nie bedzie zawiązana wspolnota mieszkaniowa i administracja jest narzucona niejako przez dewelopera te stawki są wyższe. Jeśli zawiązemy już wspolnotę i będziemy mogli sami wybrać kto w naszym imieniu będzie administrował osiedlem myślę że uda się trochę zbić te stawki.

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”