Witam, tak jak pisałem wczoraj, byłem dziś na budowie i powiem szczerze, że jest na prawdę coraz lepiej. Jeśli chodzi o mieszkania to przynajmniej w środkowej klatce były otwarte i drzwi i okna. W naszym mieszkaniu są jeszcze miejscami wilgotne ściany ale jest tego niewiele i powinno doschnąć do miesiąca spokojnie. Dziś akurat trafiliśmy na moment montowania przegród pomiędzy mieszkaniami, które mają wspólne tarasy. W miejscach gdzie docelowo będzie trawa

zaczyna się ona pojawiać. Jedna rzecz, która mnie zastanawia bo podczas mojej ostatniej wizyty nie było tego na pewno, to zamontowane samozamykacze w drzwiach mieszkań (nie wiem czy teraz jest taki standard ale nam osobiście się to nie podoba i nawet jeśli to sobie zdemontujemy to drzwi i framuga będą miały ślady po mocowaniu). Górna płyta wygląda już bardzo dobrze, zamontowane są balustrady (nie ma takowej jeszcze na schodach). Pojawiła się wylewka w miejscu gdzie ma być śmietnik (pisał już o tym borecki), jest spore miejsce/plac za tymi czterema garażami - jest to według przepisów miejsce do zawracania dla straży pożarnej.
To co najważniejsze tzn. czas odbioru kluczy do mieszkań - kierownik przekazał, że dziś lub jutro będą chcieli składać papiery do nadzoru, a realny termin odbierania kluczy to połowa/koniec czerwca czyli tak jak już kiedyś przekazywał. Miejmy nadzieję, że termin ten się potwierdzi.
Co do drugiego etapu to zamknięte jest IV piętro i zaczęli V - do końca czerwca pewnie skończą stan surowy.
Etap trzeci, kierownik przekazał, że chcą rozpocząć w lipcu.
Wrzucam kilka zdjęć z dzisiejszej wizyty, pozdrawiam.