Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Activ - Osiedle Banacha

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
b0recki

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Activ - Osiedle Banacha

Postautor: b0recki » 26 cze 2017, 14:19

sphinx pisze:Jeśli chodzi o drogę dojazdową do naszego bloku to już jest gotowa i można swobodnie dojechać, pozdrawiam.

Potwierdzam! Wczoraj odbyłem dziewiczą przejażdzkę ulicą Banacha...niestety widzę, że mimo że niektózy już odebrali mieszkania budowa wciąż jest ogrodzona i brama domykana.

Co do samych odbiorów to mam pewne zastrzeżenia...co do sposobu ich przeprowadzania. Protokół zdawczo - odbiorczy jest podsuwany do podpisu zanim się sprawdzi mieszkanie i oglądnie lokal. Usterki dopisywane są na oddzielnej kartce, obmiar mieszkania nie jest wykonywany przy Tobie...wartości są wpisane w protokół nawet nie ma jak się do tego ustosunkować.

MagdaEm

Postautor: MagdaEm » 26 cze 2017, 14:39

A mierzyleś Borecki mieszkanie pózniej sam? zgadza sie z tym co napisali?A usterki jakie sa ?

b0recki

Postautor: b0recki » 26 cze 2017, 14:46

MagdaEm pisze:A mierzyleś Borecki mieszkanie pózniej sam? zgadza sie z tym co napisali?A usterki jakie sa ?

Właśnie mam pewne rozbieżności...które bede weryfikował. Co do usterek to w sobotę prostowali mi ściany i kąty w kuchni, ale tynkarz który poprawiał zrobił porządnie i czysto. Także tu złego słowa nie powiem. Odkuwali i poprawiali odpływ kanalizacyjny bo zalali go w wylewce. Pozostały jeszcze zardzewiałe zawiasy w drzwiach wejściowych do mieszkania oraz porysowane szyby balkonowe.

MagdaEm

Postautor: MagdaEm » 26 cze 2017, 14:53

A to sam zauważyłeś te usterki czy oni już wszystko mieli wypisane. chodzi mi głownie scianyczy bardzo były krzywe?

b0recki

Postautor: b0recki » 26 cze 2017, 14:56

MagdaEm pisze:A to sam zauważyłeś te usterki czy oni już wszystko mieli wypisane. chodzi mi głownie scianyczy bardzo były krzywe?

No co Ty...jak sama sobie nie pomierzysz nie sprawdzisz to Deweloper przecież sam sobie nic nie wpisze.

MagdaEm

Postautor: MagdaEm » 26 cze 2017, 16:16

No w sumie dziwne by to było jak by sami sobie usterki spisali :D Dzieki za odp :D

michal

Postautor: michal » 26 cze 2017, 21:33

To i tak mieliście dobrze bo ja mam cała kartkę usterek odparzony tynk w łazience, kontakty i włączniki w korytarzu nie w tym miejscu co na moim planie, szyba do wymiany, narożniki były z rdzy, w łazience rura odpływowa na wierzchu, pod kaloryferem peszel na wierzchu ale na szczęście miałem bardzo fajna babkę od odbiorów chodź trwał 3h :lol: :lol: :lol: a Pan Stefan aż purpurowy z nerwów. aaa no i zawiasy ponoć rdza to usterka fabryczna i można ja cifem usunać :lol: :lol: :lol: walczcie o swoje !!! Pan z TAURONU by naszej instalacji nie odebrał bo końcówki na 3 fazowy kabel są za krótkie.

b0recki

Postautor: b0recki » 26 cze 2017, 21:39

michal pisze:To i tak mieliście dobrze bo ja mam cała kartkę usterek odparzony tynk w łazience, kontakty i włączniki w korytarzu nie w tym miejscu co na moim planie, szyba do wymiany, narożniki były z rdzy, w łazience rura odpływowa na wierzchu, pod kaloryferem peszel na wierzchu ale na szczęście miałem bardzo fajna babkę od odbiorów chodź trwał 3h :lol: :lol: :lol: a Pan Stefan aż purpurowy z nerwów. aaa no i zawiasy ponoć rdza to usterka fabryczna i można ja cifem usunać :lol: :lol: :lol: walczcie o swoje !!! Pan z TAURONU by naszej instalacji nie odebrał bo końcówki na 3 fazowy kabel są za krótkie.

Michał to Tobie odpadła cała ściana w łazience na parterze? i tynkowali na nowo w sobote?

michal

Postautor: michal » 26 cze 2017, 21:45

b0recki pisze:
michal pisze:To i tak mieliście dobrze bo ja mam cała kartkę usterek odparzony tynk w łazience, kontakty i włączniki w korytarzu nie w tym miejscu co na moim planie, szyba do wymiany, narożniki były z rdzy, w łazience rura odpływowa na wierzchu, pod kaloryferem peszel na wierzchu ale na szczęście miałem bardzo fajna babkę od odbiorów chodź trwał 3h :lol: :lol: :lol: a Pan Stefan aż purpurowy z nerwów. aaa no i zawiasy ponoć rdza to usterka fabryczna i można ja cifem usunać :lol: :lol: :lol: walczcie o swoje !!! Pan z TAURONU by naszej instalacji nie odebrał bo końcówki na 3 fazowy kabel są za krótkie.

Michał to Tobie odpadła cała ściana w łazience na parterze? i tynkowali na nowo w sobote?

No niestety mi, tynkarz w sobotę ogarnął - z tymi tynkami może być problem globalny, więc radzę dobrze "obstukać" tynki w łazienkach bo ja nic nie mogę robić na tej ścianie przez około 2 tygodnie :( :( :(

sphinx

Postautor: sphinx » 27 cze 2017, 9:16

Witam, piszę tutaj bo sporo osób pewnie to przeczyta. Mam prośbę o parkowanie w taki sposób aby dało się wjechać na miejsca parkingowe na górnej płycie przed blokiem. Jeśli macie ekipy do prac wykończeniowych to udostępniajcie im swoje miejsca lub poza czasem wyładunku niech parkują wzdłuż ulicy Banacha albo tak gdzie są miejsca pod kątem (jest tam sporo przestrzeni). Myślę, że nie jest to wielki problem dla tych osób, a na pewno spore ułatwienie dla właścicieli tych miejsc (unikniemy w ten sposób niepotrzebnych problemów bo jeśli to będzie nagminne to pewnie takowe się pojawią, a nie ma co zaczynać mieszkania w nowym miejscu od niepotrzebnych waśni). Pozdrawiam.

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”