Do czego służy to co na zdjęciu? / prostokątne urządzenia na ścianie przy oknach
Do czego służy to co na zdjęciu? / prostokątne urządzenia na ścianie przy oknach
JAk w tytule. Te kwadratowe, chyba plastikowe zaślepki na ścianie, po prawej stronie okien u góry. To jakas wentylacja mechaniczna? Bo rekuperacji ma nie być z tego co wiem tam, a wygląda jak wlot i wylot powietrza. Chyba że coś do sterowania rolet

Re: Do czego służy to co na zdjęciu? / prostokątne urządzenia na ścianie przy oknach
tonyxxl pisze:JAk w tytule. Te kwadratowe, chyba plastikowe zaślepki na ścianie, po prawej stronie okien u góry. To jakas wentylacja mechaniczna?
Pewności nie mam, ale obstawiałbym nawiewniki, za prostokątem jest otwór, którym do mieszkania ma wpadać powietrze, jeśli nawiewników nie ma w oknach. Tylko nie wiem po co aż 4 są, może faktycznie coś z roletami, tylko też aż 4? Co to za inwestycja?
Re: Do czego służy to co na zdjęciu? / prostokątne urządzenia na ścianie przy oknach
Nawiewniki- ich ilość pewnie wynika z przepisów m3/h obiegu powietrza.
Nowy pisze:Co to za inwestycja?
hammak.pl/bialopradnicka-park kliknąć w "galeria" i "zdjęcia z budowy"
Na tym zdjęciu widać w ościeżach dwóch okien wloty nawiewników.

Chodzi o te dwa okna, po prawej od daszki na pierwszym piętrze. Czyli są tam na pewno nawiewniki ścienne.
Zapewne wynika to z przepisów, jak pisał przedmówca, tylko zastanawiam się dlaczego nie zastosowano mniejszej liczby nawiewników, ale np. o większej przepustowości.

Chodzi o te dwa okna, po prawej od daszki na pierwszym piętrze. Czyli są tam na pewno nawiewniki ścienne.
Zapewne wynika to z przepisów, jak pisał przedmówca, tylko zastanawiam się dlaczego nie zastosowano mniejszej liczby nawiewników, ale np. o większej przepustowości.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”