Wypełnienie kasetonów

Forum o tym, jak wykończyć nowe mieszkanie, jakie sprzęty do niego kupić, jakie materiały wykończeniowe zastosować, gdzie znaleźć dobrą ekipę wykończeniową w Krakowie i Małopolsce.
Anialita

Wypełnienie kasetonów

Postautor: Anialita » 29 maja 2024, 13:01

Dzień dobry, proszę o poradę w sprawie kasetonów. A mianowicie wymyśliłam sobie kasetony 3d na suficie i jednej ścianie ale ze względu na to że są puste w środku obawiam się że jak pies na nie skoczy albo przypadkiem ja się opre o tą ścianę z kasetonami to one się połamią. Czy mogłabym te kasetony wypełnić takim klejem którym się klei styropian do elewacji? Ze względu na to ze to jest potem w środku twarde i trwałe no i nie zrujnuje mi zabardzo budżetu ;) czy taki klej mogę użyć w domu? W sklepie mi doradzili tylko normalny klej do kasetonów ale jakbym miała nim wypełnić tyle kasetonów to trochę drogo by to wyszło. A może jest jakiś inny sposób na wypełnienie tych kasetonów? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi :)

Grz3g0rz

Re: Wypełnienie kasetonów

Postautor: Grz3g0rz » 19 lip 2024, 9:49

Ja tam nie chciałbym mieć dekoracji, które byłyby po brzegi wypełnione jakimś klejem.
Nie wydaje mi się też, by wypełnienie czymkolwiek mogło wzmocnić zewnętrzną warstwę kasetonów na tyle, by zwiększyć ich wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. :?
Lepiej chyba będzie zostać przy samym suficie. Ewentualnie poszukać takich, które nie są puste w środku.

Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”