Do jakiego pojemnika wrzucać paragony / jak segregować paragony ze sklepu

Forum o tym, jak wykończyć nowe mieszkanie, jakie sprzęty do niego kupić, jakie materiały wykończeniowe zastosować, gdzie znaleźć dobrą ekipę wykończeniową w Krakowie i Małopolsce.
luc

Do jakiego pojemnika wrzucać paragony / jak segregować paragony ze sklepu

Postautor: luc » 21 lut 2020, 14:41

Może ktoś się podzieli informacją na temat tego, jak segregować paragony sklepowe, tj. do jakiego pojemnika wrzucać paragony ze sklepów? Niby papier, ale chyba też zazwyczaj wykorzystywany w tzw. drukarkach termicznych, czyli nie taki zwykły. Podobnie, jak mam wątpliwości co do tego jak segregować papierowe ręczniki, to również z paragonami mam problem, bo nie chciałabym ich wrzucać w złe miejsce...

slawek

Re: Do jakiego pojemnika wrzucać paragony / jak segregować paragony ze sklepu

Postautor: slawek » 24 lut 2020, 0:23

Z tego co wiem o tym, do jakiego pojemnika ze śmieciami wrzucać paragony ze sklepów, to nie powinny lądować w pojemnikach na papier, ale w tych na odpady zmieszane. Papier termiczny stosowany zazwyczaj w drukarkach paragonów, ciemnieje przy podgrzaniu i może zanieczyścić pozostały papier podczas przetwarzania.

Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”