Odpadający sufit / farba odpadająca z sufitu w mieszkaniu / wykoczńenie sufitu w mieszkaniu

Forum o tym, jak wykończyć nowe mieszkanie, jakie sprzęty do niego kupić, jakie materiały wykończeniowe zastosować, gdzie znaleźć dobrą ekipę wykończeniową w Krakowie i Małopolsce.
andrewl

Odpadający sufit / farba odpadająca z sufitu w mieszkaniu / wykoczńenie sufitu w mieszkaniu

Postautor: andrewl » 24 gru 2024, 12:16

Witam.
Jestem w trakcie remontu i napotkałem na kilka problemów. Farba w raz ... ( nie wiem co to za struktura ) sufitem zaczęła spadać. Pojawiła się powierzchnia szara , w miarę gładka . W większości miejsc grubość tego co spadnie wynosi max 1mm.
skułem cała powierzchnie. W miejscu łączenia płyt jest jeszcze gładź.

Pytanie ,czy ta powierzchnia ( szara ) jest od razu do malowania, czy przed malowaniem trzeba nakładać na nią gładź ? Czyli czy cały sufit zrobić gładzią ?

Pozdrawiam
A.L.
Załączniki
sufit_883ec9ed.jpg
sufit_883ec9ed.jpg (97.67 KiB) Przejrzano 1034 razy

Master

Re: Odpadający sufit / farba odpadająca z sufitu w mieszkaniu / wykoczńenie sufitu w mieszkaniu

Postautor: Master » 25 gru 2024, 19:18

andrewl pisze:Pojawiła się powierzchnia szara , w miarę gładka .

A czy to, co pojawiło się pod odpadającą z sufitu farbą, to nie jest po prostu beton, z którego została odlana płyta stropowa?

Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”