Wiecie może coś na temat nowego chodnika i ogrodzenia od strony ludowej do bloku 57?
Z tego co mi wiadomo od ulicy Ludowej oraz od strony ulicy Wielickiej do bloku 57 jest działka 190/1 za którą my płacimy podatek,
Czy to więc OK, że tą działkę się oddziela uniemożliwiając swobodne korzystanie i buduje na niej chodnik do lokali usługowych w bloku 57 i płot, gdzie Ci Państwo odmówili proporcjonalnego udziału w działce? Przecież mają swoją część od Jerozolimskiej.
Ciekawi mnie:
- kto podjął decyzję o budowie chodnika i ogrodzenia?
- kto finansuje całość prac?
- na czyjej działce znajduje się chodnik, kto płaci podatek za użytkowanie, kto ponosi koszty użytkowania? Wygląda jakby przebiegał po działce 190/1?
- w jaki sposób zapewniony zostanie swobodny dostęp do terenu (190/1) dla mieszkańców Wielicka Garden, którzy są właścicielami tej działki?
W mojej ocenie, wszystko za płotem w stronę drogi powinno zostać odkupione przez spółdzielnię właścicieli bloku 57, nie byłoby to uczciwe?
Maila do NCC już napisałem, bo sprawa mi się nie podoba, ale może ktoś z Was wie coś więcej?
Pozdrawiam.
PS. @admin: można by zmienić zasady dołączania załączników, 200k w dzisiejszych czasach to mało, no i *.pdf można by załączać