Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
Piotrkk

Re: Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: Piotrkk » 20 cze 2017, 23:03

lolek18 pisze:Dzięki wielkie :)
Zadaje to pytanie ponieważ w biurze sprzedaży otrzymałam broszurę, na której jest mapka i napis "Etap I/Etap II/Etap III". Dwa pierwsze etapy są oznaczone, trzeci już nie. Wolny i nieoznaczony pozostaje tylko teren zielony i stąd moje pytanie. Może to po prostu kwestia nazewnictwa. Ale z drugiej strony kupić mieszkanie z widokiem "na park" i za dwa lata powstanie tam blok...
:shock:

Również bardzo Cię proszę o informację na ten temat. Chciałbym tam kupić mieszkanie, ale nikt nie wspominał mi o 3 etapie inwestycji.

mmarek

Re: Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: mmarek » 20 cze 2017, 23:51

lolek18 pisze:Dzięki wielkie :)
Zadaje to pytanie ponieważ w biurze sprzedaży otrzymałam broszurę, na której jest mapka i napis "Etap I/Etap II/Etap III". Dwa pierwsze etapy są oznaczone, trzeci już nie. Wolny i nieoznaczony pozostaje tylko teren zielony i stąd moje pytanie. Może to po prostu kwestia nazewnictwa. Ale z drugiej strony kupić mieszkanie z widokiem "na park" i za dwa lata powstanie tam blok...
:shock:

Posiadam zarówno broszurę od dewelopera jak i mapkę. Na broszurze jest informacje, że inwestycja jest dwuetapowa. Na mapce jest zaznaczony Etap I i Etap II, nie ma wzmianki o etapie III. Teren zielony w głębi osiedla (działka 216) wg. planu zagospodarowania są oznaczone jako tereny zieleni urządzonej (ZP8). Na moje oko linia zabudowy kończy się dokładnie na końcu etapu II (link: bip.krakow.pl/_inc/rada/uchwaly/show_pdf.php?id=33875 ).

Niemniej jednak warto zweryfikować każdy trop, więc prosiłbym o udostępnienie wspomnianej mapki.

Max

Postautor: Max » 21 cze 2017, 18:25

Ktoś chyba sieje panikę. Jest tam uchwalony plan zagospodarowania z linią zabudowy, powierzchnią terenów zielonych, a poza tym nie było wydane żadne pozwolenie budowlane ani warunki zabudowy dla działki z parkiem.

lolek18

Postautor: lolek18 » 21 cze 2017, 19:26

Cześć :)
Nie wiedziałam że na tym forum nie można zadawać pytań więc bardzo przepraszam za "sianie paniki"...
Dla osób zainteresowanych- napisałam do Pani z Atala z prośbą o informację i to co napisała:

"Dzień dobry,

Inwestycja Wielicka Garden składać się będzie z dwóch etapów, wynika to zarówno z załącznika przedstawiającego mapę projektu podziału nieruchomości jak i z treści umowy rezerwacyjnej. W przesłanym przez Panią załączniku prezentującym zagospodarowanie inwestycji jest błąd graficzny, który został zauważony przez nasze biuro sprzedaży w pierwszych dniach uruchomienia sprzedaży. Błąd ten został skorygowany, w załączniku przesyłam aktualne zagospodarowanie terenu."

I w załączeniu ta sama mapka tylko bez dopisku Etap III. Czyli błąd, który Atal już sprostował :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Łukasz

Postautor: Łukasz » 28 cze 2017, 9:27

Hej,

Ja mam takie pytanie - zapewne głównie do osób, które zakupiły mieszkania w bloku B2.4 pierwszego etapu, czyli tego najbliżej skarpy.
Czy ktoś orientuje się, jaki jest plan na skarpę ? Jest na niej sporo drzew, jak to ma się do ogródków na parterze ? Wizualizacja przedstawiała
małe krzewy na skarpie ale zapewne to tylko wizualizacja :) Głównie zastanawiam się nad tym, że przy obecnej ilości drzew/liści może
być troszkę ciemno, jakie macie przemyślenia na ten temat ?

Pozdrawiam,
Łukasz

EDIT:
Jeśli ktoś mógłby podać wymiar ogródka z tego bloku (długość) to będę wdzięczny :)

Hanna

Postautor: Hanna » 03 lip 2017, 23:31

czesc i tu jest problem na ilustracji jest widno w realu mam ciemno w mieszkaniu to sa fakty juz sprawdzone i doprowadza mnie to do smutku :(
:)

Łukasz

Postautor: Łukasz » 04 lip 2017, 10:16

Najlepiej widać to na zdjęciu, które ostatnio dodano na stronę:

Obrazek

Cień na ten blok B2.4 jest bardzo duży, dla porównania tutaj wizualizacja

Obrazek

Czy planujesz rozmawiać z deweloperem na ten temat ? W sprawie przycięcia drzew albo jaki jest pomysł na zagospodarowanie skarpy,
wiem że jedno drzewo chyba było wycięte więc może warto powalczyć, żeby to się jeszcze trochę zmieniło.
Nie widzę tu możliwości prywatnych wiadomości, ale jeśli miała byś ochotę o tym porozmawiać to zostawiam maila :)
lukaszpie@gmail.com

Hanna

Postautor: Hanna » 10 wrz 2017, 22:05

witam nwestycja Wielicka Garden składać się będzie z dwóch etapów 3 etap to zielen ktora zostanie zagospodor... tylkodla mieszkancow inwestycji
pozdrawoam serdecznie
:)

lolek18

Postautor: lolek18 » 14 lis 2017, 21:26

W ich opisy i wizualizacje już raczej nie wierzę więc wolalem się upewnic. Dzięki! :)

seweryn

Postautor: seweryn » 25 lip 2018, 10:56

Kilka zdjęć ze wczorajszego spaceru, można zobaczyć z góry, jak wygląda osiedle Wielicka Garden w Krakowie budowane przez Atal :)

Obrazek

Widać, że sporo zieleni dookoła, co n a pewno na plus, co więcej, z tej perspektywy dobrze wyglądają także zielone dachy i to, że nie ma na nich plątaniny rur, np. od wentylacji - to też na plus :)

Obrazek

Tu widać też, że zabrali się już za zagospodarowanie terenu wokół mowo wybudowanych bloków, wygląda na to, że do końca budowy coraz bliżej.

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”