Witam
Ja też tam kupiłem mieszkanie. Pozdrawiam
Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!
Re: Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!
dj1234 pisze:Witam
- zapraszam do rozmowy na temat naszej inwestycjiiii

Re: Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!
Witajcie,
czy moglibyście odpowiedzieć na moje wciąż niegasnące wątpliwości co do opłat za uzytkowanie wieczyste gruntu? Czy deweloper wskazywał Wam konkretne kwoty? Orientowaliście ię w temacie?
czy moglibyście odpowiedzieć na moje wciąż niegasnące wątpliwości co do opłat za uzytkowanie wieczyste gruntu? Czy deweloper wskazywał Wam konkretne kwoty? Orientowaliście ię w temacie?
dj1234 pisze:Witam
to jesteśmy sąsiadami

Alicja pisze:Czy możecie powiedzieć, który wariant wykończenia i dlaczego wybrałyście? A może lepszy jest zakup bez wykończenia?
Proszę wpiszcie: wariant wykończenia + ewentualną kolekcję ATAL którą polecacie.
Wybieram się do biura sprzedaży w tym tygodniu i bo upatrzyłam sobie mieszkanie w II etapie i zachwycił mnie park dla mieszkańców.
Dziękuję za podzielenie się opinią.
Podpisaliśmy umowę rezerwacyjna z wykończeniem VIP. Przez weekend doszliśmy do wniosku, że rezygnujemy z wykończenia. Przez 2 lata zmieni nam się koncepcja mieszkania, będzie inna moda a przede wszystkim na spokojnie możemy przemysleć to co chcemy umieścic w mieszkaniu. Teraz będziemy mieć zaledwie3 tygodnie. Poza tym czytałam opinie o wykończeniu wnętrz przez Atala i niestety robią masówkę.
Najbardziej martwi mnie to, że na działce jest kredyt hipoteczny 24 miliony. Nie mam pojecia czy to bardzo źle czy tylko troche

Zastanawiam się i to dosyć poważnie nad zakupem 2 pokojowego mieszkania w II etapie ,tylko nigdy nie kupowaliśmy mieszkania ,a tym bardziej ,którego w ogóle nie ma. Nie ma się czego bać ? Wiecie może kiedy zacznie się budowa II etapu? Myślicie ,że to będzie dobre miejsce do zamieszkania ? Serdecznie pozdrawiam 

Ania pisze:Zastanawiam się i to dosyć poważnie nad zakupem 2 pokojowego mieszkania w II etapie ,tylko nigdy nie kupowaliśmy mieszkania ,a tym bardziej ,którego w ogóle nie ma. Nie ma się czego bać ? Wiecie może kiedy zacznie się budowa II etapu? Myślicie ,że to będzie dobre miejsce do zamieszkania ? Serdecznie pozdrawiam
Ryzyko zawsze jest, ale myślę że nie ma się czego obawiać

@Ania, niestety takie teraz czasy, że kupuje się mieszkania na etapie dziury w ziemi, także w Wielicka Garden, przy czym Atal, to wydaje się być dosyć pewny deweloper, który raczej realizuje to, na co umawia się z klientami. Oczywiście można próbować kupić gotowe mieszkanie w Krakowie, ale zazwyczaj, jeśli takie są dostępne, to zostają już tylko takie, które z różnych powodów nie zeszły wcześniej, więc to nie jest najlepsza sytuacja, jeśli chodzi o wielkość wyboru 

Dziękuje Wam za odpowiedź ,wybiorę sie w tym tygodniu na wycieczkę korzystając z pięknej pogody i pooglądam plac budowy. Ale myślę ,że zostaniemy sąsiadami. Chyba jedynym minusem jest działka na prawach wieczystych. A Wy podpisywaliście umowy ? Jest tam coś na co trzeba zwrócić uwagę ,oczywiście dokładnie przeczytam ,lecz może nanosiliście poprawki ? Jestem zielona w tych sprawach
A nie ukrywam ,że lokalizacja i same plany inwestycji mi się podobają
Pozdrawiam serdecznie 

Ania pisze:Dziękuje Wam za odpowiedź ,wybiorę sie w tym tygodniu na wycieczkę korzystając z pięknej pogody i pooglądam plac budowy. Ale myślę ,że zostaniemy sąsiadami. Chyba jedynym minusem jest działka na prawach wieczystych. A Wy podpisywaliście umowy ? Jest tam coś na co trzeba zwrócić uwagę ,oczywiście dokładnie przeczytam ,lecz może nanosiliście poprawki ? Jestem zielona w tych sprawachA nie ukrywam ,że lokalizacja i same plany inwestycji mi się podobają
Pozdrawiam serdecznie
Umowa wydaje się być OK, mój prawnik sprawdzał

Niestety wieczysta dzierżawa jest dużym minusem, ale ja nie znalazłam lepszego miejsca w Krakowie więc raczej mieszkanie kupimy (póki co jest zarezerwowane). Aha, jeszcze jeden minus to niestety otoczenie skał, które przysłaniają słońce.
Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”