Dokładne wymiary mieszkań w inwestycji Piasta Park Kraków - etap I

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Simson

Dokładne wymiary mieszkań w inwestycji Piasta Park Kraków - etap I

Postautor: Simson » 29 cze 2017, 7:14

grzegoor pisze:Przyznam szczerze, że zaczynam się niecierpliwić...
Nie mamy dokładnie pomierzonych mieszkań, jest już lipiec, a trzeba zamówić meble, materiały, ekipy itd., boję się że braknie wolnych terminów, a na meble trzeba będzie czekać do grudnia.

Jestem świeżakiem jeśli chodzi o zakup mieszkania, macie jakieś dobre rady aby uspokoić moje obawy? :lol:

Wydaje mi się że mieszkania będę zgodne z planem i wymiarami. Jeśli masz projekt mieszkania to masz na nim wszystkie wymiary.

RREvoque

Re: Dokładne wymiary mieszkań w inwestycji Piasta Park Kraków - etap I

Postautor: RREvoque » 29 cze 2017, 13:02

To tak pięknie nigdy nie jest, a w umowie mam zapis że może być różnica w metrażu.

Simson

Postautor: Simson » 29 cze 2017, 21:46

RREvoque pisze:To tak pięknie nigdy nie jest, a w umowie mam zapis że może być różnica w metrażu.

Masz rację w umowie nawet jest wyszczególnione jaka może być granicą błędu. Sprawdzę jutro jaka była to norma.

bloodynosepicker

Postautor: bloodynosepicker » 30 cze 2017, 6:24

Pamiętajcie, że na planach nie uwzględnia się tynków. Docelowo ściany będą o ~2cm grubsze i przez to pomieszczenia minimalnie mniejsze.

chester

Postautor: chester » 18 paź 2017, 10:26

Witam.
Wysokość mieszkań to 260 cm od wylewki do sufitu. Mierzyłem laserem jak byłem oglądać mieszkanie w ub. miesiącu. Dokładny pomiar po wykończeniu mieszkań będzie robił WS sam (info od pani z biura na Groblach), różnice do pierwotnego wymiaru na pewno będą przez tynki. U mnie jedna ze ścian w kuchni na planie miała mieć 201 cm, a ma 198, reszty nie mierzyłem, ale na pewno nie będzie zgodnie z podanymi w planach wymiarami "co do centymetra".

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”